Roadtrip Amerika juni 2018 (deel 1)

Allereerst; Welkom op mijn blog! Mijn naam is Sandra, ik ben 22 jaar oud en woon samen met mijn vriend (Sven) in de provincie Groningen. Samen willen wij zoveel mogelijk van de wereld zien, vandaar de naam ‘Dutch Travel Bloggers’. Op deze blog deel ik graag mijn reisverhalen met jullie, maar ook tips en reviews over hotels/bezienswaardigheden etcetera.

In deze eerste blog deel ik het eerste deel van mijn vakantie-verslag van afgelopen juni met jullie! Ik heb de roadtrip voor de blog opgedeeld in drie aparte delen, anders werd het wel een erg lang verhaal. 😉


Begin juni hebben wij (ik en mijn vriend) een roadtrip van 16 dagen gemaakt in Amerika. We zijn begonnen in Las Vegas en zijn vanaf daar door Utah gereden en weer in Las Vegas geëindigd. Ik deel de blogs op in 3 delen, dus in dit deel: dag 1 t/m 4!

30 mei 2018:
Op 30 mei reden we richting Schiphol, we sliepen hier één nacht in het van der Valk hotel aangezien we al vroeg op Schiphol moesten zijn de volgende dag. Ook lieten we hier de auto staan gedurende onze vakantie, prima geregeld! We dachten hier alvast in te checken voor het vliegtuig, echter zat ik naar de papieren te kijken van het boeken en zag Londen LHR bij de aankomst, en Londen GAT bij vertrek. HUH? Bleek dat we dus vanaf Heathrow naar Gatwick moesten! Gelukkig kwamen we er nu nog achter, dus konden we nog een taxi boeken. Volgende keer op letten met boeken dus!

1 juni 2018:
We vlogen vanaf Schiphol, via Londen, naar McCarren international Airport. Vanaf het vliegveld zijn we met een shuttlebus naar de car-rental gegaan. We hadden een auto gehuurd via Alamo (van te voren geboekt), na wat gedoe hadden we na een tijdje toch de juiste auto en konden we richting het hotel.

De eerste 2 nachten hebben we doorgebracht in hotel Stratosphere, een hotel aan the Strip in Las Vegas. Helaas zaten we wat achteraf in het hotel waardoor we geen uitzicht hadden op The Strip zelf, helaas.

IMG_1521.JPG

2 juni 2018:
Op deze dag zijn we naar Red Rock Canyon gegaan. Daarna hebben we gewandeld over een gedeelte van ‘The Strip”.

De Red Rock Canyon (Spring Valley) ligt in een gebied waar ooit gigantisch duinenveld was. In deze duinen werden lijnen gevormd door de wind, het gewicht van het zand heeft er voor gezorgd dat deze onderste lagen versteenden. Door het oxideren is de rode kleur tevoorschijn gekomen. Het park is in verhouding tot andere nationale parken niet erg groot, maar toch ben je als je alle view point bekijkt en een paar korte stukjes wandelt/hiket toch nog wel een paar uur onderweg.

IMG_1472.JPG
Red Rock Canyon National Park

3 juni 2018:
Op 3 juni zijn we écht begonnen aan de roadtrip zelf. We zijn vanaf Las Vegas eerst naar Valley of Fire geweest, we hebben voornamelijk gekeken bij de view points. Vanwege de warmte hebben we maar kleinere stukjes gehiket/gewandeld. (Wij zijn sowieso niet gewend aan de warme temperaturen en daarnaast is mijn conditie al niet geweldig, vandaar de korte wandelingetjes. 😉 )

Valley of Fire ligt ongeveer 80 kilometer buiten Las Vegas en is het oudste State Park van Nevada. Het landschap van Valley of Fire is op dezelfde manier ontstaan als Red Rock Canyon. Doordat Valley of Fire een State Park is, is de Annual Pass hier niet geldig.

Na Valley of Fire zijn we doorgereden naar St. George (Utah), hier verbleven we één nacht in het Ramada Hotel. ’s Avonds hebben we gegeten bij The Red Lobster (aanrader!)

IMG_1536
Valley of Fire State Park

4 juni 2018:
Vanuit St. George zijn we naar Zion National Park gegaan, Zion ligt op ongeveer 90 kilometer vanaf St. George.

Dit park viel ons qua view points waar je met de auto kon komen wat tegen. We zijn vaak langs de weg gestopt, echter heb je hier niet veel ruimte voor. Achteraf hadden we beter met de shuttle bus mee kunnen gaan, dan zie je een ander deel van het park en heb je meerdere stopt waar vanaf je kunt gaan hiken. De shuttle bus gaat namelijk over de scenic drive, welke in de zomer periode is afgesloten voor ander verkeer.

Door aardverschuivingen zijn de bergen in Zion ontstaan, het park heeft zowel woestijnachtige gebieden als gebieden met naaldbomen.

IMG_1592.JPG
Zion National Park

Na Zion zijn we doorgereden naar Page (Arizona), Best Western Hotel. Na het inchecken zijn we naar Lake Powell gegaan. Lake Powell is een kunstmatig meer wat op de grens van Utah en Arizona ligt. het meer wordt gevormd achter de Glen Canyondam en de Coloradoriver. Dit kunstmatige stuwmeer heeft een oppervlakte van ruim 650 vierkante kilometer!

Na ons bezoek aan Lake Powell zijn we nog naar de Horseshoe Bend geweest. Om hier te komen moet je ongeveer 1,2 kilometer lopen. Horseshoe Bend ligt in de Colorado River, doordat het water de weg van de minste weerstand kiest, is de Horseshoe bend ontstaan.

IMG_1639.JPG
Lake Powell

Tot zover het eerste deel van de roadtrip! Hopelijk vonden jullie het leuk om mijn eerste ‘reisverslag’ te lezen! Lees ook de andere twee delen voor het vervolg van onze roadtrip!

Posted by

Hey! Mijn naam is Sandra, ik ben 22 jaar en woon in provincie Groningen. Op deze blog vindt je reisverhalen, reviews en tips!

One thought on “Roadtrip Amerika juni 2018 (deel 1)

Laat een reactie achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.