Review; Horseback Trail Ruby’s Horseback Adventures

Zoals jullie eerder konden lezen in de blog over onze roadtrip, hebben wij tijdens onze roadtrip een horseback trail gedaan bij Ruby’s Horseback Adventures, hieronder deel ik mijn ervaring hiervan met jullie!


Wij hadden de rit van te voren geboekt, via deze site. Je betaalt de rit dan gelijk, hier heb je wel een CreditCard voor nodig. Je kunt ook wanneer je er bent een rit boeken, alleen is het vrij druk, waardoor je kans hebt een rit voor een andere dag te moeten boeken of voor een later dagdeel. Vooral voor de langere ritten is vooraf boeken wel aan te raden.

Je kunt kiezen uit verschillende trail rides (ritten):

  • Full Day Ride, een rit van 5 tot 6 uur,
  • Half Day Ride, duurt ongeveer 3 uur,
  • Thunder Mountain Ride, duurt ongeveer 4 uur,
  • 1½ Hour Ride (Minnie’s Favorite),
  • 1 Hour Ride
  • Daarnaast is er de Ruby’s Grand Adventure, dit is eigenlijk een soort paardrij-vakantie van 5 nachten, waarvan 4 dagen wordt gereden.
  • Ook zijn er Wagon Rides te boeken, deze zijn voor alle leeftijden toegangelijk.

Wij hadden gekozen voor de 1½ uurs rit, dit omdat mijn vriend niet zoveel ervaring heeft met het rijden en deze rit ons daarom het meest geschikt leek. Voor sommige ritten is ervaring met paardrijden nodig, vooral de langere ritten, dit staat ook aangegeven op de site. Ook is er een leeftijdseis voor het rijden, voor de rit van 1½ uur is een leeftijdseis van minimaal 7 jaar.

Na het boeken kregen we een bevestigingsmail met hierin nogmaals de datum/tijd van de rit en het adres. Het adres is tevens op de site te vinden. Het adres is makkelijk te vinden met behulp van de navigatie, je moest ongeveer een half uur voor de rit aanwezig zijn en je aanmelden.

Het aanmelden gebeurde bij het Best Western Bryce Canyon Grand Hotel, hier krijg je een soort ticket die je aan de ‘guide’ moet geven/laten zien. Na het aanmelden loop je richting de plek waar de paarden staan, dit was gelijk bij aankomst al te zien, ze staan tegenover het hotel. Hier moesten we even wachten tot de guide terug was van de andere rit, daarom hebben we even rondgelopen in het winkeltje naast de plek waar de paarden stonden. Zowel het hotel als dit winkeltje is gebouwd in deze ‘westernstyle’, van buitenaf lijken het meerdere kleine winkeltjes, echter is het één winkel.

img_2014-e1533394733283.jpg

We waren in totaal met z’n vieren, wij en twee andere touristen die meereden, erg fijn dat het maar een klein groepje was! De medewerkers kijken vervolgens naar je postuur/lengte en kiezen op basis daarvan een paard voor je uit. De paarden van de rit voor ons werden gelijk afgezadeld, voor iedere rit worden er dus andere paarden gebruikt. De paarden die in de ‘paddock’ stonden, stonden klaar met het zadel op, de hoofdstellen krijgen ze pas om wanneer bekeken is welke ruiter op welk paard gaat rijden.

img_2010.jpg

Ieder paard heeft tasjes aan de zadels, het wordt aangeraden om een flesje water mee te nemen tijdens de rit. Ook kun je hierin je telefoon kwijt, de camera hadden we ook meegenomen maar dit is niet heel handig tijdens het rijden, alleen een telefoon is voldoende. 🙂 Wanneer je bent opgestapt krijg je van één van de medewerkers nog een korte uitleg over het vasthouden van de teugels en het ‘sturen’ van je paard.

Onderweg vertelt de guide informatie over de omgeving, als je achteraan rijd in een grote groep kun je hier waarschijnlijk niet alles van verstaan. Doordat wij in een klein groepje reden was het nog wel redelijk te verstaan, terwijl ik achteraan reed. Ook let de guide goed op of bij iedereen alles goed gaat.

Doordat wij één van de korste ritten geboekt hadden reden we het grootste gedeelte door Dixie National Forest, enkel een klein stukje langs Bryce Canyon zelf. Wij hadden van te voren gedacht dat we meer door/langs de Canyons zelf zouden rijden, maar op de site staat ook dat de tour voornamelijk door Dixie gaat. Niet goed gelezen van te voren dus! Ondanks dat de rit niet geheel volgens verwachting was, vonden we beide de tijd véél te snel voorbij gaan, het is erg leuk om de omgeving op een andere manier te zien dan wanneer je alleen de view points bekijkt of met een auto door en nationaal park rijd!

Wanneer je terug komt vanaf de rit staan er medewerkers klaar om indien nodig te helpen met het afstappen en dergelijke, hierna gaan de paarden terug de paddock op.

Wij vonden beide het een leuke ervaring om te paard de omgeving te bekijken. Ook zijn de paarden erg braaf, wat de rit ook geschikt maakt voor onervaren ruiters. De twee andere toeristen die tegelijk met ons reden hadden volgens mij nooit eerder op een paard gezeten, mijn vriend had hiervoor alleen twee keer wat rondjes gestapt op mijn paard.

Indien wij nog een keer naar een park gaan waar een rit zoals deze een mogelijk is, zou ik dit zeker nogmaals willen doen!

Posted by

Hey! Mijn naam is Sandra, ik ben 22 jaar en woon in provincie Groningen. Op deze blog vindt je reisverhalen, reviews en tips!

Laat een reactie achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.