Bucketlist; 10 bestemmingen voor de komende jaren!

Al een tijdje zitten we na te denken over onze volgende reis/vakantie; naar welk land of welke landen willen we tijdens de volgende vakantie? Dit bracht me op het idee een bucketlist te maken, een bucketlist waarvan ik hoop de komende jaren de bestemmingen te kunnen afvinken!


1. New York
New York lijkt me een mooie en indrukwekkende stad om te zien. Een fiets huren en op die manier delen van de stad verkennen, het Empire State Building op, wandelen over de Brooklyn Bridge, Times Square, het Vrijheidsbeeld bekijken; er is zo ontzettend veel te zien en te doen in New York. Het liefst zou ik een appartementje of studio huren in plaats van in een hotel wanneer we hier naar toe zouden gaan.

high angle view of cityscape against cloudy sky

2. Roadtrip Europa
Ik ben nog in veel delen van Europa geweest nog nooit geweest. Landen zoals Italie, Kroatië, Slovenië en delen van Griekenland (Zakynthos en Santorini!), spreken me dan het erg aan, het liefst zou ik delen hiervan combineren in een roadtrip. Een tijdje terug heb ik een keer een route gemaakt via Google Maps, deze route ging vanaf Nederland door Duitsland, Oostenrijk, Slovenië, Kroatië, stukje Italië en dan richting Spanje. Echter zouden we dan door Frankrijk terug moeten, en waarom weet ik niet, maar Frankrijk spreekt me niet zo aan. Nog even mee puzzelen dus!

city continent country destination

3. Roadtrip Amerika
Een roadtrip door de Zuidelijke staten van Amerika lijkt me erg mooi, een heel andere omgeving dan Utah, waar we in juni 2018 zijn geweest. Ik zou ook graag een ranch willen bezoeken, en dan niet een ranch die alleen wordt gehouden voor het toerisme/de horseback trails, maar het echte leven op een ranch zien en misschien wel meemaken!

Maar ook Florida en Californië lijken me super mooi… Zóveel keuzes! 😉

pexels-photo-560964

4. Een tropisch eiland
Helderblauw water, parelwitte stranden, cocktails op het strand.. Een tropisch eiland, iets als de Malediven lijkt me erg mooi! Ook is dit een ideale bestemming om het Nederlandse winter-weer te ontvluchten; het is hier het gehele jaar lekker warm! Tussen December tot ongeveer Maart is er de minste kans op buien.

Van de 1200 eilandjes waaruit de Malediven bestaat, worden er nog geen 100 gebruikt voor de toerisme. Ongeveer 200 eilandjes worden bewoond door de ‘locals’, deze eilandjes zijn wel te bezoeken door de toeristen. Malé, de hoofdstad, lijkt me ook leuk om te bezoeken, deze ligt op een eilandje van nog geen twee vierkante kilometer en toch wonen er zo’n 100.000 mensen!

beach blue coast exotic

5. Safari in Zuid-Afrika
Een safari lijkt me een hele gave reis om mee te maken, ik ben gek op dieren en het lijkt me daarom erg mooi om wilde dieren in hun natuurlijke leefomgeving te zien in plaats van in een dierentuin! Wel zou een safari met chauffeur me de beste optie lijken, de ‘locals’ weten vaak de mooiste plekken en weten beter waar je de dieren kunt vinden dan wij.

Naast de dieren ben ik ook erg benieuwd naar het landschap, van de bossen aan de oostkust, tot de droge woestijngebieden in het westen.

6. Aruba
Aruba, One Happy Island. En dan naar Renaissance Island! Op het strand liggen tussen de flamingo’s! Maar ook naast relaxen op het strand schijnt er veel te doen en te zien zijn op Aruba, natuurparken, meer mooie stranden en baaien en verlaten goudmijnen. Aruba is ontzetten veelzijdig, ondanks het een relatief klein eiland is.

Ook Bonaire en Curaçao lijken me erg mooi, maar om de een of andere reden trekt Aruba me toch meer dan de andere twee eilanden. 😉

scenic view of beach

7. Australië
Een reis naar Australië lijkt me al heel lang ontzettend tof! Ook hier zou ik willen roadtrippen, om zoveel mogelijk te kunnen zien. Australië meer dan 500 nationale parken! Daarnaast natuurlijk Sydney, de hoofdstad. Ook de ‘wildlife’ lijkt me hier erg mooi, Australië is de thuisbasis voor veel unieke diersoorten!

Ook weer een ideale winterbestemming; Australië ligt op het zuidelijk halfrond waardoor de zomer begint hier in december! Alleen kent het tropische noorden van Australië een regenseizoen, tussen november een maart. Dus dit deel is misschien weer beter om in een andere periode van het jaar te bezoeken. cityscape of high rise buildings

8. Camperreis Canada
Wederom een roadtrip, alleen in plaats van hotel-naar-hotel met de auto, een camper huren! Dus geen tijdsplanning vooraf maken omdat je ergens moet inchecken/uitchecken, je kunt gaan en staan waar je wilt (Als er camperplaatsen/campgrounds genoeg zijn natuurlijk). Canada heeft veel mooie nationale parken en ook weer veel afwisseling qua natuur, van gletsjers en ijsvelden tot steile kliffen en baaien!
alberta amazing attraction banff

9. Rondreis Maleisië
Maleisië, een land vol culturen en ook afwisseling in natuur. Maleisië heeft een multiculturele bevolking, je kunt hier tempels, moskeeën, kerken en koloniale gebouwen zien. Daarnaast nationale parken vol tropische vogels, stille theeplantages maar ook zeker mooie stranden! Lijkt me super om zoveel afwisseling te zien tijdens een rondreis!
landscape sunset twilight park

10. Cuba
Ik ken Cuba alleen van foto’s die ik heb gezien heb op internet. Het lijkt wel of hier de tijd stil gestaan heeft, als je alle oude auto’s en mooie gekleurde gebouwen ziet. Ik zou de hoofdstad, Havana willen zien, maar ook de natuurparken en Trinidad, één van Cuba’s oudste steden. Cuba is ontzettend veelzijdig, dus ook hier zou een roadtrip me de mooiste ervaring lijken om zoveel mogelijk van het land te zien!

Op Cuba kun je in plaats van in een regulier hotel ook slapen in een Casa Particular, je slaapt dan bij de cubanen thuis, als in een soort bed en breakfast. Hier zul je vast iets minder privacy hebben dan in een hotel, toch lijkt ook dit mee heel tof omdat je zo wat meer ziet van het ‘echte leven’ van de cubanen.
antique automobile automotive car

Alle bovenstaande foto's komen van Pexels.com

De keuze voor een volgende reis is nog niet gemaakt, maar misschien dat deze lijst met 10 bestemmingen het voor ons iets makkelijker maakt. 😉 Veel rondreizen/roadtrips, maar dat lijkt me, sowieso wanneer je langer dan een week gaat, veel fijner dan gebonden zitten aan één stad/regio. Sowieso zouden we op de plekken waar het mogelijk is een auto huren, dit geeft zoveel vrijheid omdat je niet gebonden bent aan het openbaar vervoer of een taxi.

Wel zijn dit voornamelijk vrij dure en langere reizen, met name de roodtrips, daar heb je al snel zo’n twee tot drie weken voor nodig. En natuurlijk is dit geen ‘vaste liggende’ lijst, we kunnen zoveel toevoegen en schrappen als dat we willen. Daarnaast is het ook nog afhankelijk van het aantal vakantiedagen dat we hebben, wat we op dat moment willen qua reis, en natuurlijk de bankrekening. 😉 We zien vanzelf hoever we komen met de bestemmingen van deze bucketlist!

Als afsluiter nog een quote die ik een tijdje geleden tegenkwam op rumag.nl, vond hem wel toepasselijk voor deze blog 🙂

IMG_0017

Posted by

Hey! Mijn naam is Sandra, ik ben 22 jaar en woon in provincie Groningen. Op deze blog vindt je reisverhalen, reviews en tips!

Laat een reactie achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.