Review; Bongo Cadeaubon

Een aantal maanden geleden was mijn moeder jarig, aangezien ze 50 werd, wilde ik graag een iets ‘groter’ cadeautje geven dan ik normaal gesproken doe. Maar ja, cadeautjes bedenken blijft altijd moeilijk vind ik! 😉 Uiteindelijk heb ik na wat googelen kwam ik uiteindelijk uit bij de Bongo Cadeaubon! Hieronder leg ik uit wat voor cadeaubon dit is en  hoe het mijn ouders is bevallen.


Nadat ik het idee bedacht had dat een weekendje weg wel iets voor m’n ouders was, als cadeau voor mijn moeder haar verjaardag, begon het zoeken. Ik wilde eerst een cadeaubon van een specifiek hotel kiezen, echter kon dat niet bij het hotel dat ik in gedachten had. En zomaar een weekendje boeken, en dan de datums doorgeven was ook geen optie, in verband met werk en dergelijke. Dus begon de zoektocht naar een cadeaubon, maar het liefst wel met ruime keuzes aan bestemmingen en geen vaste data.

Er zijn vrij veel verschillende sites die zoiets aanbieden, echter wilde ik geen vrije bedrag keuze (zelf een bedrag invoeren op de cadeaubon), maar een bon die een vaste waarde had, zodat ik zeker wist dat er geen of weinig kosten bovenop zouden komen wanneer mijn ouders een hotel zouden boeken. Zo kwam ik uiteindelijk op de BongoCadeaubon uit, deze kwam bij meerdere Google hits naar voren. Zelf had ik nog nooit een cadeaubon voor een weekend weg gekocht, in deze blog lees je wat een Bongo Cadeaubon is, hoe het werkt en hoe het is bevallen.

Ik las na het bestellen pas reviews van de Bongo Cadeaubon, helaas zaten hier ook veel slechte reviews tussen. Hierdoor was ik wat huiverig of het wel goed zou komen als mijn ouders een weekend weg gingen… 

Wat is een Bongo Cadeaubon? Bij Bongo kun je cadeaubonnen kopen voor zowel weekendjes weg als veel verschillende activiteiten, uit-eten, wellness etcetera. De keuze is erg ruim! Ook in de overnachtingen zijn weer een ruime keuzen, 1 overnachting, 2 overnachtingen, kastelen, overnachtingen met ontbijt, soms zelf met diner! Niet overal zit het ontbijt bij, dit kan eventueel los bijgeboekt worden bij het inchecken, wel iets om rekening mee te houden bij het boeken omdat er dan extra kosten bij komen.

Ik heb voor mijn ouders uiteindelijk gekozen voor de bon Weekendtrip, 3 dagen. Bij deze bon zitten twee overnachtingen, kun je kiezen uit 350 hotels, op meerdere plekken in Europa en zit het ontbijt bij de prijs inbegrepen. Bij het bestellen van de bonnen kun je kiezen uit een digitale voucher of een fysieke cadeaubon, ik ben voor de fysieke cadeaubon gegaan, met hierbij een extra cadeauverpakking. Deze werd vervolgens met de post thuisgestuurd, hiervoor kun je kiezen uit PostNL of UPS Access Point.

Bij de fysieke cadeaukaart zit er ook een boekje bij het doosje in, hierin staan de bestemmingen, wat voorbeeld hotels en een instructie hoe de bon gebruikt moet worden. Ondanks dat de bon Weekendtrip heet, is deze bon bij de meeste hotels ook gewoon doordeweeks te gebruiken, zo ook andere bonnen zoals bijvoorbeeld Kasteelweekend en Luxe Welnessweekend.

Weekendtrip_3_dagen_BE_2018-94d7e51487aef61cf5b7f08df4f76d48-box-slider-s
De bon welke ik heb gekozen, wordt geleverd in dit doosje. Cadeauverpakkingen zijn optioneel.

Een Bongo Cadeaubon is na aankoop 2 jaar geldig, dit kun je eventueel verlengen, dit kost voor een fysieke cadeaubon echter wel €20. Ik vind persoonlijk de geldigheidsduur van 2 jaar prima. Indien je een reservatie gedaan hebt en je kunt door onvoorziene omstandigheden toch niet gaan, kan de reservatie geannuleerd en gewijzigd worden, de Bongo wordt dan gereactiveerd. Ook kan de cadeaubon worden omgeruild, indien je toch een andere activiteit/overnachting wilt, je betaald dan enkel het verschil bedrag.

Mijn ouders hebben er voor gekozen om halverwege Augustus naar Valkenburg te gaan, in Fletcher Hotel Valkenburg. De toeristenbelasting zit echter niet inbegrepen bij de cadeaubon, deze wordt bij het inchecken in het hotel afgerekend. (Toeristenbelasting kan per gemeente verschillen, in dit geval was de toeristenbelasting €2 per persoon, per nacht). Ook is het parkeren bij dit hotel gratis, dit staat ook aangegeven op de site van Bongo. Dit kan wel per hotel verschillen, is even iets om op te letten. 😉 Het reserveren ging gemakkelijk, mijn ouders hadden al een tijdje van te voren een datum geprikt en het hotel geboekt, er waren toen nog voldoende kamers beschikbaar.

Er zijn ook fietsen te huur bij dit hotel, hier moet wel extra voor betaald worden, dit kan ook bij het inchecken, persoonlijk vind ik dit wel een leuke extra, op de fiets een stad verkennen vind ik vaak leuker dan met de auto of het openbaar vervoer. Het hotel ligt dichtbij de voorzieningen en bezienswaardigheden van Valkenburg, en ongeveer 20 minuten lopen naar het centrum. Ook het drielandenpunt is maar een paar kilometer van het hotel verwijderd.

Mijn ouders vertelden dat de kamer in dit hotel vrij klein was, maar wel netjes was. Ook de rest van het hotel zag er netjes uit. Bij dit hotel was het ontbijt voor beide nachten inbegrepen, deze was uitgebreid genoeg en er was voldoende aanwezig.

Op internet las ik veelal slechte reviews over het hotel, mijn ouders is het echter prima bevallen voor een weekend, ook zijn ze natuurlijk overdag veel de stad in/de omgeving aan het bekijken dus waren ze enkel voor het slapen in de hotelkamer. Misschien wanneer je langer blijft dat het dan vervelend is dat de kamer erg klein is. Op de site van Bongo staan ook veel reviews over de hotels, dus kun je zelf per hotel de reviews bekijken.

Mijn conclusie over de Bongo Cadeaubon: Ik vind een Bongo Cadeaubon een leuk cadeau om te geven/krijgen, je hebt een ruime keuze uit activiteiten en bij overnachtingen ook ruime keuzes uit hotels zodat je zelf kunt kiezen waar je naar toe gaat en wanneer. Ook het boeken/reserveren is makkelijk te doen en er staat duidelijk beschreven wat bij de bon in zit (zoals ontbijt, diner etcetera). Ondanks de slechte reviews welke ik op internet had gelezen over de bon is het deze keer gelukkig goed bevallen en was het een geslaagd cadeautje!

Een ervaring als cadeautje vind ik persoonlijk vaak leuker dan een ‘gewoon’ cadeautje, bij een ervaring blijft de herinnering aan het cadeau in mijn beleving tot vaak langer bestaan. Ik heb in dit geval gekozen voor een cadeaubon omdat ik geen data voor mijn ouders kon kiezen, met een cadeaubon als deze heb je veel vrijheid in waar je naar toe wilt en wanneer je gaat.

Posted by

Hey! Mijn naam is Sandra, ik ben 22 jaar en woon in provincie Groningen. Op deze blog vindt je reisverhalen, reviews en tips!

Laat een reactie achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.