Roadtrip; wat zou ik de volgende keer anders doen?

Zoals jullie in eerdere blogs hebben kunnen lezen, hebben wij afgelopen juni een roadtrip gemaakt in Amerika. Dit was voor mij de eerste keer dat ik in Amerika was en daarnaast ook nog mijn eerste roadtrip! In deze blog lees je wat ik de volgende keer anders zou willen doen.

De roadtrip die we gemaakt hebben was geweldig, laten we dat voor op stellen! Alleen zullen er altijd wel dingen zijn waarvan je denkt; had ik dat maar anders gedaan, vooral wanneer je iets voor het eerst doet. Daarom deze blog, wat zou ik, terugkijkend op onze reis, de volgende keer anders willen doen? Misschien ook nog wel goede tips voor degene die dit lezen en zelf ook een roadtrip gaan of willen maken!


  • Appartementen in plaats van hotels; Voordat we weggingen hadden we alle hotels al geboekt, we hebben hierin aan het begin van de roadtrip nog wel een wijziging gemaakt in verband met een lange reistijd. Echter zou ik, wanneer we weer een roadtrip gaan maken, toch liever een appartementje boeken. Het waren totaal geen verkeerde hotels waarin we verbleven, echter viel het ontbijt vaak tegen waardoor we toch vaak ergens anders gingen ontbijten. Ook ‘moet’ je iedere avond uit eten, dit ging mij na een paar dagen eigenlijk al wat tegenstaan. Daarom zou mij een appartementje of studio toch fijner lijken, gewoon zelf boodschappen doen en koken. Je kunt dan altijd nog uit eten, maar het hoeft dan niet zo vaak achter elkaar. Daarnaast zal zelf boodschappen doen waarschijnlijk ook goedkoper zijn 🙂 wztxk2VCROm6k4T3FGUsdA.jpg
  • Langer op één plaats blijven; Wij verbleven op veel plaatsen maar één nachtje, in een paar hotels verbleven we langer. Ik zou de volgende keer eigenlijk op de meeste plaatsen minimaal twee nachten willen verblijven, vooral wanneer je een groot Nationaal Park of een stad bezoekt. Een aantal keren beviel het prima om ergens maar één nachtje te verblijven aangezien we deze plaatsen hadden gekozen om reistijden in te korten. Maar zoals bijvoorbeeld na het bezoeken van Zion National Park verbleven we maar één nacht in Page. Doordat je in Zion best een tijdje onderweg bent, en we daarna nog een eindje moesten rijden naar Page heb je maar weinig tijd over. Hierdoor hadden we maar weinig tijd bij Lake Powell en voor Horseshoe Bend. Hier was het dus fijner geweest om een nachtje extra te blijven zodat je de volgende dag de hele dag de tijd hebt om de omgeving te bekijken.
  • Een SUV huren in plaats van een ‘gewone’ auto; Oké, een helemaal ‘gewone’ auto hadden we nu natuurlijk niet, we hadden een Ford Mustang Convertible gehuurd. Mijn vriend wilde eerst een SUV huren, maar een Ford Mustang leek me zo gaaf (en dat was het ook), dat ik hem heb omgepraat om de Ford Mustang te huren. 😳 Nu achteraf snap ik waarom hij een SUV wilde huren… Eén keer zijn we verkeerd gereden waardoor we op een mulle zandweg terecht kwamen, vooral hier merkte je dat deze auto dit eigenlijk niet echt aan kon. Ook in Monument Valley, waar alleen maar onverharde wegen zijn, is een SUV waarschijnlijk comfortabeler.
    IMG_1462.JPG
  • Een koelbox/koeltas mee in de auto; Wij hadden geen van beide mee, maar wilden wel voor onderweg wat snacks en flesjes water mee. Doordat we dus geen koelbox of tas hadden, smolten onze repen en was het water bijna kokend heet. 🤭 Dus de volgende keer maar een koeltas mee in de koffer of deze kopen wanneer we op plaats van bestemming zijn!
  • Voldoende dollars meenemen; Wij hadden voor we weggingen dollars gewisseld, we hadden ongeveer uitgerekend hoeveel we nodig zouden hebben en hadden dit dus meegenomen. Echter kun je beter wat meer meenemen, wij gebruikten het losgeld voornamelijk in restaurants en supermarkten maar kwamen per dag toch wat hoger uit dan vooraf ingeschat. We hadden natuurlijk ook beide een creditcard mee maar aangezien de hotels hier ook vanaf gingen, wilden we de overige dingen eigenlijk met losgeld betalen. Uiteindelijk wilden we in Grand Junction nog geld wisselen, dit was alleen niet mogelijk bij deze bank zonder een Amerikaanse rekening? Ook voor pinnen betaal je extra toeslag. Waarschijnlijk kun je in grotere steden of op vliegvelden makkelijker geld wisselen, wij zaten echter vaker in kleinere dorpjes waardoor dit niet mogelijk was. photography of one us dollar banknotes
  • Reviews van restaurants lezen; Dit is natuurlijk sowieso handig wanneer je nog nooit bij een bepaald restaurant geweest bent, echter doe ik dit in Nederland en Duitsland nooit en heb ik nooit ergens gegeten wat ‘vies’ was. Maar halverwege de reis in Amerika zijn we dit toch maar gaan doen, nadat we een aantal keren in restaurants hadden gegeten waar het eten écht niet goed was en waar de bediening dan ook nog eens erg onvriendelijk was toen wij hier iets over wilden zeggen. Toen ze hierna ook nog een een hele hoop fooi op onze bon zetten was het helemaal klaar. Uiteindelijk is de leidinggevende erbij geweest om het met ons te regelen en is er gelukkig toch een deel van de rekening afgegaan.
  • Een eindeloze playlist maken; Wij hadden één USB-stick met zo’n 100 nummers hierop meegenomen, veel te weinig! Je zit natuurlijk veel in de auto en we kwamen door gebieden waar geen radio-bereik was. Of, wanneer we wel bereik hadden dat er alleen gekletst was in plaats van fijne muziek… Volgende keer dus meer muziek op een USB zetten om mee te nemen!

Dit was mijn lijstje met punten die ik de volgende keer anders zou willen/ga doen! Dat laatste puntje zijn we eigenlijk tijdens de roadtrip al gaan doen, maar is wel echt een tip. Of anders aan de ‘locals’ vragen of er in de buurt goede restaurants zijn, dat levert vaak ook leuke restaurants op.

Verder hadden wij van te voren alles al gepland, dit vind ik zelf erg fijn omdat je dan van te voren weet in welke hotels je slaapt. Je zou ook een roadtrip kunnen doen en dan onderweg beslissen waar je naar toe wilt en waar je slaapt, dit zou niet echt iets voor mij zijn. (Iets met een autistisch-brein, wil graag weten waar ik aan toe ben. 😉 )

Posted by

Hey! Mijn naam is Sandra, ik ben 22 jaar en woon in provincie Groningen. Op deze blog vindt je reisverhalen, reviews en tips!

Laat een reactie achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.