De leukste cadeau’s voor een reiziger

Ben je op zoek naar cadeau-inspiratie voor een reiziger? Voor een verjaardag, bedankje, wat je maar kunt bedenken. Of gewoon een cadeautje aan jezelf? Hieronder mijn favoriete items op een rijtje!


Bucketlist reizen boek: Dit reisboek stond al een tijdje op mijn verlanglijstje bij bol.com,  om inspiratie op te doen voor reizen maar ook vanwege de tips en informatie die er in wordt gegeven. Uiteindelijk heb ik deze cadeau gedaan aan mezelf. 😉 Ook andere boeken met betrekking tot reizen lijken me er leuk, zoals de boeken van Lonely Planet!
Het bucketlist boek is te koop bij de boekhandel op bol.com, voor €20,-.

IMG_2431

Reisfotografie boek: Het boek over reisfotografie van Laura Vink, fotograaf en wereldreizigster, lijkt mij persoonlijk ontzettend interessant. In dit boek worden tips gedeeld, staan verhalen uit de praktijk en staan inspirerende foto’s. Ik ben niet zo’n goede fotograaf, dus tips zijn altijd welkom!
Het boek is te bestellen via bol.com en kost €59,-

Wereldkaart prikbord: Een prikbord zoals deze hangt hier al in de woonkamer, Sven kreeg deze voor zijn verjaardag afgelopen juni. Hier worden ook gekleurde vlaggetjes bijgeleverd om te markeren waar je geweest bent. Deze poster is wel erg kleurrijk, maar er zijn ook minder kleurrijke varianten, zoals een ‘gewoon’ prikbord waarop de wereld zwart wordt afgebeeld. Ook zijn er wereldkaarten welke niet zoals onderstaande in een lijst zitten, maar enkel alleen de wereld welke op de muur wordt geplakt, zoals deze. Persoonlijk vind ik die laatste ook heel erg tof!

Maar ook een wereldbol van kurk in plaats van kaart is ontzettend mooi!
Een wereldkaart-prikbord heb je in verschillende prijzen, degene op de afbeelding kost zo’n €25,-, de wereldbol via bol.com kost €48,25.

284313e3e9cbbfb2034758f48675929e642cd7a0
Wereldkaart prikbord

Een zelf ontworpen plattegrond: Via Mapiful.com kun je een zelfontworpen plattegrond van een stad bestellen. Je kunt hier ook zelf bepalen hoe groot deze plattegrond wordt en ook de layout kan worden veranderd. Je kunt zelf een lijst er bij kopen of een poster-hanger bijbestellen via de site.
De prijzen voor een mapiful plattegrond beginnen vanaf €39,- exclusief verzendkosten.

Polaroid camera: Een polaroid camera zoals de Instax Mini 90 is ontzettend leuk! Bijna iedere reiziger maakt wel toffe foto’s maar soms blijven de foto’s eeuwig op de computer staan zonder dat er wat mee gedaan wordt, in de zin van dat de foto’s niet worden uitgeprint. Deze camera kan de foto’s gelijk afdrukken, de Instax Mini 90 print wat kleinere foto’s maar er zijn ook polaroid camera’s die grotere foto’s kunnen afdrukken. Ook leuk wanneer je samen met iemand op de foto gaat die je tegenkomt, zo kun je de foto gelijk geven.
Een Istax Mini 90 kost €120,- via bol.com.

9200000035037369_3

Weekendje weg: Weekendjes weg zijn altijd leuk! Je kunt iemand een weekendje weg cadeau geven door bijvoorbeeld de Bongo Cadeaubon te geven! Ook via sprs.me kan je een cadeaubon geven.
De prijzen voor Bongo cadeaubonnen varieren, het ligt er maar net aan welke bon je kiest, voor een sprs.me bon kun je zelf een bedrag kiezen.

Een activiteit voor tijdens de vakantie: Weet je of iemand binnenkort op reis gaat? Dan zou je een activiteit cadeau kunnen geven! Er zijn ontzettend veel toegangstickets voor activiteiten in steden welke online te koop/te reserveren zijn. Super origineel cadeau! Sowieso is een activiteit cadeau natuurlijk leuk, er zijn natuurlijk ook genoeg activiteiten die je cadeau kan doen binnen Nederland of die je samen zou kunnen doen met degene aan wie je het geeft!

Travelcards: Op een originele manier de vakantieverhalen van een reiziger horen bij terugkomst? Geef travelcards cadeau! Deze set kaartjes vormen een soort spel, op ieder kaartje staat een vraag waarop de reiziger dan antwoord moet geven. Leuk en origineel om zo de vakantie verhalen te horen en na iedere reis opnieuw te gebruiken!
De travelcards kosten €22,90 voor een set van 120 dubbelzijdige kaarten, hier komen nog wel €3,- verzendkosten overheen.

9200000083472751


Er zijn natuurlijk nog eindeloos veel meer cadeaus die je aan een reiziger kunt geven, maar hierboven zie je mijn persoonlijke favorieten; de cadeaus die ik leuk zou vinden om te geven of te krijgen!

 Reizen algemeen

Posted by

Hey! Mijn naam is Sandra, ik ben 22 jaar en woon in provincie Groningen. Op deze blog vindt je reisverhalen, reviews en tips!

Laat een reactie achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.