Kruidvat verrassingsreis; wat is het?

Sinds vandaag is de kruidvat verrassingsreis weer te koop! Deze is al eens eerder aangeboden maar is dus vanaf 17 september tot en met 7 oktober 2018 weer te koop. Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig naar deze actie, een weekendje weg voor €79,99, klinkt goed toch? Ik keek wat deze verrassingsreis in houdt en welke voorwaarden er aan verbonden zijn.


Als eerste, wat houdt deze verrassingsreis precies in? Het is een beetje hetzelfde concept als sprs.me lijkt het, ikzelf ben hier verder niet heel bekend mee qua reizen, ik heb er wel goede verhalen over gehoord! Bij Kruidvat kun je dus ook een verrassingsreis kopen, een reis naar een onbekende bestemming. Voor dit artikel vergeleek de Kruidvat reis met de sprs.me vliegreis/citytrip.

Wat is er inbegrepen bij de Kruidvat actie?

  • Een heen- en terugvlucht naar een Europese bestemming
  • Eén stuk handbagage tot 10 kilo per persoon
  • Twee nachten in een 3-sterren hotel in Europa

Het boeken is mogelijk vanaf twee personen, tot maximaal 10 personen. Je hebt dus minimaal twee vouchers nodig om een verrassingsreis te kunnen boeken. Er zijn verschillende luchthavens vanaf waar je kunt vertrekken wanneer je deze voucher koopt, namelijk;  Amsterdam , Rotterdam, Eindhoven, Weeze, Bremen, Keulen-Bonn, Brussel en Charleroi.

Er zitten alleen wel wat ‘verborgen kosten’ achter, wanneer je de actievoorwaarden doorneemt. Zo komt er namelijk €10 bij de prijs op wanneer je vanaf een Nederlandse luchthaven wilt vliegen, zijn de toeristenbelasting, transfer van en naar luchthaven, reis- en annuleringsverzekering niet inbegrepen. Daarnaast betaal je ook nog eens een extra toeslag van €30,00 p.p. bij vertrek op donderdag, vrijdag en zaterdag. Kom je toch ineens nog heel wat hoger uit dan die €79,99 waarvoor de reis wordt aangeboden!

77266-2

Ook is er een ‘eis’ dat je minimaal vier luchthavens selecteert als mogelijke opties, aangezien er maar drie Nederlandse luchthavens tussenstaan, zul je dus een luchthaven in Duitsland of België moeten kiezen. Tenzij je dus die bovengenoemde extra €10 betaald. Wil je gegarandeerd naast elkaar zitten in het vliegtuig? Komt er weer €12,50 per persoon bij! Wil je steden uitsluiten omdat je er al eens bent geweest? Kost nog eens €5 per bestemming. Komt je totaalprijs misschien weer een stukje hoger uit, door een langere reisafstand.

77266

De recensies van de vorige actie zijn wisselend, de ene vond het super geregeld, de ander vond het minder geslaagd. Ik denk ook dat dit ligt aan je persoonlijke voorkeuren; je wordt natuurlijk naar een ‘random’ stad gestuurd, deze moet je maar net aanspreken. Ook moet je geluk hebben met je vlieg-tijden, stel je vliegt de eerste dag laat en moet al vroeg weer vertrekken, dan heb je maar een erg korte reis.

Aangezien het concept een beetje lijkt op dat van sprs.me, vergeleek ik de prijzen. Ook bij sprs.me is de toeristenbelasting niet inbegrepen, ook luchthaventransfer is hier niet inbegrepen. (Je betaalt via sprs.me zo’n €5 tot €60 voor luchthaventransfer; kun je net zo goed zelf een taxi boeken toch?)

Voor het gemak ga ik er maar even van uit dat je op een doordeweekse dag zou vertrekken en dus geen €30 extra weekendtoeslag betaald voor de Kruidvat voucher. De Kruidvat verrassingsreis kost dus minimaal zo’n €160, waarover dan nog de toeristenbelasting en dergelijke betaald moeten worden. Bij sprs.me kom ik op zo’n €280 uit voor twee personen! Deze prijs is echter niet voor iedere vertrekdag gelijk, de prijzen zijn erg wisselend, ik heb één van de goedkoopste vertrekdata gekozen voor het vergelijken.

Voordeel van sprs.me is wel dat je sowieso een vertel uit Nederland hebt, zonder bijkomende kosten. Ook kun je met sprs.me naar een bestemming buiten Europa, dit is met de Kruidvat-actie natuurlijk niet zo. Echter betaal je bij sprs.me dus nog steeds meer voor een Europese bestemming als bij Kruidvat.

Qua vertrek data is de Kruidvat actie wel een dingetje, je moet namelijk minimaal twee voorkeursdata opgeven. Ook hoor je al na 7 dagen wat je vertrek data zijn en waar je naar toe gaat. Bij sprs.me kies je natuurlijk zelf je data dus weet je deze gelijk, het ‘spel’ hierin is alleen leuker omdat je pas op de luchthaven te weten krijgt waar je naar toe gaat!

Het boeken van een Kruidvat reis na het kopen van de vouchers kan tot 9 februari 2019, het vertrekken kan tot en met 9 maart 2019, de vouchers zijn zowel in de winkel als online verkrijgbaar. Je krijgt een unieke code, op je kassabon wanneer je in de winkel koopt of per mail. Met deze unieke code kun je dan je reis boeken.


Ik denk dat deze Kruidvat-actie best een goede deal is, in vergelijking betaal je voor het vliegen en de accommodatie zo’n €120 minder – die kun je mooi gebruiken tijdens je citytrip voor wat shoppen en uit eten gaan! Ja het zal vast duurder worden door de toeristenbelastingen, maar dat wordt iedere trip. Zolang je niet te veel eisen hebt en op een doordeweekse dag vertrekt, kun je dus redelijk goedkoop een citytrip maken.

Ik ben stiekem wel nieuwsgierig of het iets is, ondanks dat er ook slechte reviews voorbij komen. Wel moet je de voorwaarden even goed doorlezen voor alle extra kosten die er nog bij op kunnen komen. Iemand van jullie ervaring met een soortgelijke reis? Laat het weten in de comments!

Dit artikel is niet gesponsord, or what so ever! Uit eigen nieuwsgierigheid dit artikel getypt! 😉 

Posted by

Hey! Mijn naam is Sandra, ik ben 22 jaar en woon in provincie Groningen. Op deze blog vindt je reisverhalen, reviews en tips!

One thought on “Kruidvat verrassingsreis; wat is het?

  1. Heel interessante vergelijking! Ik had van de Kruidvat actie nog niet gehoord. Ik denk eigenlijk altijd dat ik het zelf goedkoper kan, voor city trips toch, dan eender welke actie dus ik doe er niet echt aan mee 🙂 Thanks for sharing!

Laat een reactie achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.