Review; Polarsteps App

Sinds vorig jaar heb ik de app Polarsteps ontdekt, een social-media app die je reizen bijhoudt, waarin je foto’s kunt plaatsen en die je reisstatistieken bijhoudt. Ik heb de app inmiddels een aantal keren gebruikt, in deze blog lees je mijn ervaring met de app!


Polarsteps is een door Nederlands ontwikkelde app om reizen te plannen, bij te houden en te herinneren. Eén van de oprichters is begonnen met prototype-apps om reis updates met zijn familie te delen, uiteindelijk is deze app verder ontwikkeld en was de eerste bèta-versie in 2015 te downloaden.

Maar hoe werkt het? Ten eerste kun je de app je reizen laten bijhouden op een wereldkaart, je kan vooraf en reis ‘aanmaken’ en dat datum van vertrek invullen. Als je ‘Activeer Travel Tracker’ inschakelt zal de app automatisch vanaf deze datum je reis bijhouden. Indien je geruime tijd voor het begin van je reis de data al invult, telt de app ook af over hoeveel nachten je op reis gaat. Maar ook wanneer de app ‘ziet’ dat je in het buitenland bent, zonder dat je vooraf iets hebt ingevuld, krijg je een notificatie van de app; of je de reis wilt vastleggen met Polarsteps. De app is zowel voor Android als IOS beschikbaar, ook kun je via de laptop inloggen op Polarsteps.

IMG_0277.jpeg
Overzicht van de roadtrip in Polarsteps

Tijdens de reis kun je dan stappen toevoegen, waarbij je foto’s kunt uploaden en tekst kunt toevoegen. Zoals op de foto hierboven te zien is, worden deze stappen weergegeven met rondjes, hierin komen dan eventueel foto’s te staan wanneer je deze toevoegt aan een stap. Deze foto’s en verhalen kun je hierna ook nog heel eenvoudig in een fotoboek laten verwerken, dit fotoboek wordt samengesteld aan de hand van de ingevoerde stappen, foto’s en verhalen.

Polarsteps is ook goed te gebruiken in het buitenland, je hebt er namelijk geen internet voor nodig. Polarsteps maakt gebruik van triangulatie via het telefoonnetwerk in plaats van GPS (ook nog eens goed voor het batterijgebruik van de telefoon!). Voor het uploaden van foto’s en verhalen is wel internet nodig, maar dit kan ook achteraf wanneer je geen internet beschikbaar hebt tijdens je reis. Ook geeft de app suggesties voor stappen, wanneer je foto’s hebt gemaakt op bepaalde plaatsen en deze nog niet hebt toegevoegd.

Ook kun je statistieken inzien van al je reizen bij elkaar, zo laat de app onder andere zien hoeveel procent van de wereld je hebt gezien, hoeveel kilometer je in totaal gereisd hebt, hoeveel dagen je in totaal gereisd hebt en welke plaats het verste van huis was.

Naast dat het voor jezelf leuk is om je reizen bij te houden en de statistieken van je reizen te kunnen inzien, is het ook leuk dat anderen je kunnen volgen tijdens je reis. Ook handig voor het thuisfront, hoef je niet telkens je locatie door te sturen of een heleboel appjes sturen om andere te laten weten waar je bent! Daarnaast kun je inspiratie op doen voor eigen reizen door anderen te volgens tijdens hun reis.


Ik vind Polarsteps een fijne en makkelijke app om te gebruiken tijdens het reizen, het is makkelijk in gebruik en houdt de reis automatisch bij. Foto’s en verhalen kun je later toevoegen en bewerken waardoor je een mooi reisoverzicht krijgt. Ook vind ik het leuk om de statistieken te kunnen inzien van de reizen en dat de app aftelt tot je volgende reis.

Lijkt het je leuk om mij te volgen tijdens mijn reizen? Dat kan! Via deze link kun je mij volgen op Polarsteps!

Posted by

Hey! Mijn naam is Sandra, ik ben 22 jaar en woon in provincie Groningen. Op deze blog vindt je reisverhalen, reviews en tips!

Laat een reactie achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.