7x Netflix-tips; reisfilms en series

Nu de zomer toch echt voorbij lijkt te zijn, het ’s avonds weer een stuk kouder is en je weer met een dekentje op de bank kunt kruipen met warme chocomelk (of een wijntje 😉 ); 7 Netflix films, series en documentaires waarin toffe bestemmingen te zien zijn! Ideale inspiratie voor een filmmarathon tijdens de koudere dagen!


1. Expedition Happiness: In deze film reist een stel, Mogli en Felix, samen met hun hond (Rudi) heel Amerika rond. Voor deze reis rijden ze in een omgebouwde schoolbus. Mogli en Felix komen uit Berlijn en wilden het drukke stadsleven achter zich laten, ze vlogen naar New York waar ze een 20-jaar-oude schoolbus hadden gekocht. Deze bus hebben ze binnen 12 weken helemaal omgebouwd tot een woning/camper. Ze reizen tijdens deze film naar Argentinië, tijdens deze reis houdt Felix een videodagboek bij.

2. Tales by light: Van deze serie staan er tot nu toe twee seizoenen op Netflix, ik heb geen idee of hier nog meer bij komen ;). In deze serie worden meerdere fotografen gevolgd, ze maken bijzondere reizen in de meest extreme omstandigheden en in de meest mooie natuurgebieden, tijdens de serie vertellen zei hun verhaal. ‘Behind every powerful image, is a powerful story.

3. Unbranded: In deze film reizen 4 cowboys met zestien wilde mustang paarden van de Mexicaanse naar de Canadese grens, een rit van zo’n 3000 mijl. De Amerikaanse regering heeft duizenden wilde paarden gevangen om te laten adopteren. Voor de gewone burger zijn de paarden echter te onvoorspelbaar, waardoor ze veelal wegkwijnen. Het doel van de drieduizend mijl lange rit is dan ook om de regering te laten zien hoeveel waarde deze paarden hebben en om ze zo hopelijk een beter leven te geven.

4. The Ivory Game: Een documentaire welke zich afspeelt in Kenia, hierin zie je wat de ivoorsmokkel-industrie inhoudt. De filmmakers gaan undercover in het netwerk van ivoorsmokkelaars en ontmaskeren zo de stropers en handelaren, om de olifanten te redden van uitsterven.

5. 72 Dangerous places to live: Een documentaire welke plekken toont waar het wegens de kans op orkanen, bosbranden en aardbevingen bijna té gevaarlijk is om te wonen. Hoe gaan de bewoners hiermee om? Waarom worden deze plekken tot bezocht door toeristen? Mitch Ryan gaat opzoek naar de antwoorden en geeft ons de kans om vanaf onze veilige bank deze plekken te zien!

6. Virunga: Een verhaal over rangers die hun eigen leven riskeren in Congo; deze film is genomineerd voor een Oscar. In deze documentaire zie je hoe een klein team rangers er alles aan doet om het Virunga National Park te redden en de bedreigde berggorilla’s die er leven een beter leven te bieden. Ze proberen het park te beschermen tegen stropers, rebellen, militairen en oliemaatschappijen en komen hierdoor midden in een oorlog terecht.

7. National Parks Adventure: In deze film wordt een avontuurlijke familie gevolgd die alle nationale parken van Amerika bezoekt. Dit doen ze al klimmend, fietsend, raftend etcetera. Naast de mooie beelden die dit oplevert wordt er ook veel informatie over de parken en de dieren verteld tijdens de film.


Posted by

Hey! Mijn naam is Sandra, ik ben 22 jaar en woon in provincie Groningen. Op deze blog vindt je reisverhalen, reviews en tips!

Laat een reactie achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.