Booking.com; voordelen en nadelen

Voor bijna al onze reizen gebruiken wij booking.com, een bedrijf wat is opgericht in 1996 in Amsterdam en dat uitgroeide tot een van ’s werelds grootste e-commercebedrijven voor reizen. Maar waarom zou je juist deze site gebruiken en niet één van de vele andere boekings sites?


Booking.com heeft een groot en wereldwijd aanbod aan hotels, appartementen, bed and breakfasts etcetera, ik vind het vooral handig dat wanneer je meerdere hotels boekt voor een reis, je alles in één overzicht kunt zien.

Wat zijn de voordelen van booking.com?

Genius-account

Met het Genius programma van booking.com bespaar je 10% op al je boekingen waarop de Genius-voorwaarden van toepassing zijn. Het grootste deel van de accomodaties komen hiervoor in aanmerking; je kunt dus al snel tientallen tot honderden euro’s op een boeking besparen. Genius-lid wordt je door je aan te melden op de site, na een bepaald aantal boekingen (5 boekingen) wordt je vanzelf uitgenodigd om Genius-lid te worden.

Ook kun je als genius-lid profiteren van  gratis luchthaven-shuttle service, later uitchecken en welkomstdrankjes.

Boeken gaat gemakkelijk en snel

Wanneer je een account hebt staan je creditcard gegevens standaard ingevuld, boeken gaat hierdoor super snel en gemakkelijk. Betalen kan ook via IDEAL, toch kiezen wij er altijd voor om de creditcard gegevens in te vullen en bij aankomst in het hotel te betalen.

Wanneer dus al je gegevens al bij voorbaat staan ingevuld, is het enige wat je hoeft te doen; een hotel kiezen, data kiezen, kiezen welke kamer je wilt en boeken maar! Natuurlijk wel voor de zekerheid je gegevens checken. 😉

mobile-hands-tbb.png

Gratis annuleren en wijzigen

Onlangs boekte ik een hotel voor 3 nachten in Luxemburg, later zag ik dat de prijs voor dezelfde nachten zo’n €100 omlaag gegaan was. Gelukkig kon ik gratis annuleren en heb ik hetzelfde hotel voor een lagere prijs geboekt.

Bij bijna alle accomodaties is dit mogelijk. Wanneer je een hotel boekt voor dezelfde data als een oude boeking, vraagt de site of ze je ander boeking moeten annuleren. Ook wanneer je niets anders boekt, is annuleren natuurlijk mogelijk, als je onverhoopt toch niet kunt gaan is annuleren tot een paar dagen voor vertrek ook gratis.

Daarnaast kun je ook gratis wijzigingen aanbrengen in je reservering, bijvoorbeeld een wijziging in data.

Alles via één site

Via booking.com kun je meer dan alleen accomodaties boeken – je kunt via de site ook een huurauto reserveren, luchthaven vervoer regelen  en vliegtickets boeken. Zelf heb ik hier nog nooit gebruik van gemaakt, maar het is wel handig dat je alles via één aanbieder kunt regelen.

Reisgidsen

Zelf heb ik ze eigenlijk nog nooit gebruikt, omdat ik voordat ik een hotel boek wel uitzoek wat er in de buurt te vinden is, maar het is toch leuk dat ze dit erbij doen. Je krijgt namelijk reisgidsen bij je boeking. In deze digitale reisgids staan bezienswaardigheden, leuke restaurants en andere handige weetjes over je bestemming.

Filteren op je eisen

Via booking.com kun je op heel wat eisen selecteren als het gaat om het zoeken van een accommodatie, zoals het soort onderkomen, het budget, de voorzieningen, welke wijk, beoordelingen, aantal sterren etcetera. Zo krijg je nog steeds erg veel resultaten op je zoek opdracht, maar voldoen de accomodaties wel aan jou wensen.

Wat zijn de nadelen van booking.com?

De vele emails 

Voor mij persoonlijk een nadeel, wanneer je je aanmeld voor mails over de beste deals, krijg je zóveel emails! Soms meerdere per dag, met bestemmingen waar je op gezocht hebt. Ik vind een wekelijkse email niet erg storend, maar dagelijks mails, dat is me wat te veel. Ook krijg je daarbij mails over iedere bestemming waar je op gezocht hebt, terwijl ik soms een random zoekopdracht geef om te kijken hoe duur hotels en dergelijke zijn. Ik zou liever zelf kiezen over welke bestemmingen ik een notificatie of email krijg.

Geen kamers beschikbaar?


Ook iets wat je redelijk vaak voorbij ziet komen op booking.com, geen kamers meer beschikbaar of nog maar een beperkt aantal. En dit terwijl via een andere aanbieder er nog wel kamers beschikbaar zijn. Dat er nog een beperkt aantal beschikbaar is, klinkt een beetje als een lokkertje; volgens mij hopen ze dan dat je de kamer gelijk boekt omdat er maar weinig beschikbaar lijkt.

Ze gebruiken nog al wat beïnvloedings-technieken op de site zoals je dus ziet dat er geen kamers beschikbaar zijn, maar ook zie je dat er 100-en mensen, zo niet miljoenen mensen, je voor gingen en veel goeie reviews. Hierdoor ben je waarschijnlijk sneller geneigd om een hotel te boeken, want; ‘Als zoveel mensen je voor gingen, moet het wel fantastisch zijn toch?’ In mijn ogen is dit meer om je te beïnvloedden, er staan zoveel accomodaties op deze site, dus who cares als die ene is uitverkocht, kies ik toch lekker een andere? Van mij hadden al die beïnvloeding-technieken er niet op gehoeven. 😉


Ondanks dat ik ook vind dat er nadelen aan zitten, vind ik het wel een fijne bookings-site. Ook aangezien er geen verdere servicekosten in rekening worden gebracht en je tot vaak kort voor vertrek je accommodatie nog kunt annuleren. Ik vind het vooral fijn dat je last-minute nog iets kun annuleren en/of wijzigen, dat je meerdere boekingen in één overzicht hebt en dat je van te voren nog niets hoeft te betalen.

Booking.com

Posted by

Hey! Mijn naam is Sandra, ik ben 22 jaar en woon in provincie Groningen. Op deze blog vindt je reisverhalen, reviews en tips!

One thought on “Booking.com; voordelen en nadelen

Laat een reactie achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.