Air Miles sparen voor korting op reizen, hoe werkt het?

Sinds ik mijn rijbewijs heb (zo’n 4 jaar alweer!), heb ik ook een Air Miles pas. Je spaart daarmee bij de Shell per liter die je tankt één Air Mile, daarnaast krijg je ook één Air Mile per €2 die je in de shop uitgeeft, sparen gaat best snel dus. Daarnaast is er het Miles & Me programma, waarmee je kunt kiezen voor een aanbieding of extra Air Miles. Ook bij andere winkels, waaronder de Albert Heijn, kun je Air Miles sparen. Maar wat moet je nou met al die Air Miles?


Laten we beginnen met een stukje ‘geschiedenis’ van de Air Miles; Oorspronkelijk waren deze, zoals de naam ook wel zegt, bedoeld voor het bijeen sparen van vliegtickets. Het Air Miles programma is ontstaan in het Verenigd Koninkrijk en is sinds 1994 ook in Nederland beschikbaar.

Tegenwoordig zijn er, naast kortingen op reizen, veel meer producten en diensten verkrijgbaar tegen inlevering van Air Miles, bijvoorbeeld tickets voor evenementen, een bioscoopkaart, een verblijf in een bungalowpark of diverse artikelen uit de Air Miles Shop. Ook bij de spaarpartners Albert Heijn en Etos kunnen Air Miles ingewisseld worden voor actiekorting op bepaalde producten. Bij Shell en Praxis is het zelfs altijd mogelijk met Air Miles korting te tanken of aankopen te doen.

Air Miles inwisselen voor korting op vliegtickets.nl 

Sinds mei 2018 is vliegtickets.nl weer partner van Air Miles, op de Air Miles site kun je Air Miles omwisselen voor kortingsvouchers. Op deze voucher komt je kortingscode te staan welke je kunt invullen tijdens het boeken. Je kunt zelf kiezen hoeveel Air Miles je inwisselt bij je vliegticket reservering, 1000 Air Miles staat gelijk aan €10,- korting. Air Miles inwisselen voor korting kan tussen de €10,- en €50,-.

Stapelen met meerdere kortingsvouchers mag dan weer niet, wat ik jammer vind. Zo krijg je dus maar maximaal €50 korting, terwijl je misschien wel veel meer Air Miles hebt welke je zou willen gebruiken.

Airmiles inwisselen voor korting bij KLM 

Ook KLM is partner van Air Miles, het principe is eigenlijk hetzelfde als met vliegtickets.nl, je wisselt je Air Miles op de site om voor kortingsvouchers. Bij KLM is het zo dat je vanaf 2500 Air Miles deze kunt omwisselen voor korting, met deze 2500 Air Miles krijg je dan €25 korting. Bij KLM kun je een korting krijgen tot €150 euro. Ook hierbij is stapelen van korting niet van toepassing.

De vouchers van KLM mogen alleen worden gebruikt op KLM Package Deals, hierbij stel je zelf je ideale pakketreis samen. Dat is je KLM-vlucht, hotel en/of auto gecombineerd voor één prijs. Je kunt je vouchers dus niet gebruiken voor losse vliegtickets.

Air Miles inwisselen voor korting op accomodaties

Naast dat je dus Air Miles kunt gebruiken voor kortingsvouchers voor vliegtickets, kun je ook kortingsvouchers krijgen voor vakantiehuizen van Novasol, bungalows van Landal of een verblijf in de Efteling. Ook hiervoor geld dat je inlogt op de site en hier je Air Miles inwisselt, hierna krijg je kortingsvouchers die je gebruikt tijdens het boeken.

Wat kun je verder met je Air Miles?

Naast dat je Air Miles kunt inwisselen voor kortingsvouchers voor accomodaties of vliegtickets, kun je je Air Miles ook besteden in de Air Miles shop, hier kun je producten kopen met je Air Miles, in sommige gevallen moet je wel bijbetalen, dus zet je de Air Miles eigenlijk in als korting. Er zijn ook producten die je volledig met Air Miles kunt kopen, indien je Air Miles saldo toereikend is natuurlijk. Het aanbod qua producten op de site is breed en gaat van krultangen tot barbecue’s, actioncams en tenten! Voor ieder staat er vast wel iets in de shop. Dus wil je niet sparen voor vliegtickets of accomodaties? Ook dan kan het nog best lonen om de Air Miles wel te sparen voor andere leuke producten of voor een goed doel.

Je kunt Air Miles namelijk ook doneren aan goede doelen, zoals stichting AAP of Nationaal Fonds Kinderhulp. Iedere 200 Air Miles die je dan doneert zijn €1 waard!


Al met al heb je héél veel Air Miles nodig om tot flinke kortingen te kunnen komen, en ondanks dat sparen best redelijk gaat, gaat het niet snel genoeg om een paar keer per jaar van deze kortingen te kunnen profiteren. (Tenzij je ontzettend veel kilometers maakt en hierdoor vaak moet tanken natuurlijk 😉 )

Ondanks dat vindt ik het Air Miles spaarprogramma wel een leuk initiatief, tanken moet ik toch, dus als ik daarmee ook nog eens kan sparen voor kortingen of gratis producten is dat natuurlijk leuk meegenomen.

Zelf heb ik één keer gebruik gemaakt van Air Miles voor het ‘reizen’, dit is echter al een hele tijd geleden. Ik had nog best wat Air Miles staan maar deze bleken binnenkort te verlopen, ik heb toen niet goed gekeken of ik ook kortingsvouchers kon krijgen en heb daarom toen een Dolce Gusto apparaat besteld… 😉 Ik dacht namelijk dat de samenwerking met vliegtickets.nl was afgelopen, deze is echter dus halverwege dit jaar opnieuw gestart.

Posted by

Hey! Mijn naam is Sandra, ik ben 22 jaar en woon in provincie Groningen. Op deze blog vindt je reisverhalen, reviews en tips!

Laat een reactie achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.