Roadtrip Amerika 2018; de hoogtepunten

Ik kan het blijven herhalen, ik vond onze roadtrip echt geweldig en kan stiekem niet wachten op een volgende reis naar Amerika. Maar wat waren voor mij nou de echte hoogtepunten van onze roadtrip door Amerika?


Het was nog al lastig om de hoogtepunten te kiezen, we hebben zoveel mooie plekken gezien! Maar als ik terug denk aan onze reis, zijn de onderstaande parken/plaatsen wel de eerste die in mij opkomen!

Monument Valley

Monument Valley is echt zo ontzettend mooi en bijzonder om te zien. De rotsformaties die je hier ziet, zie je volgens mij nergens anders. Je rijd over een onverharde weg, de Valley drive, wat ook wel weer iets heeft. Zo lijkt het minder een ‘aangelegd’ park. In dit park voelt het een beetje alsof je in een Western film bent terecht gekomen.

Het leek erg druk toen we aankwamen, de parkeerplaats stond erg vol en ook het restaurant in het Vistor Centre zat hartstikke vol! Eenmaal in het park merk je daar gelukkig weinig van – natuurlijk zie je een hoop andere toeristen – maar het is niet zo dat je in een rijtje achterelkaar aan rijd over de Valley drive.

Wat trouwens grappig was onderweg, we zagen voor ons een zelfde Ford Mustang rijden als de auto waar wij in reden. Dus ik zeg tegen Sven; “Zie je? We zijn niet de enige idioten die met een Ford Mustang over deze onverharde weg rijden!” Staan we even later bij één van de view points, blijken het ook Nederlanders te zijn… 😉

IMG_1694.jpg

Bryce Canyon

Ook dit was zo’n ontzettend mooi national park, hier lopen wel verharde wegen door en ook de voetpaden bij de view points zijn goed aangelegd en onderhouden.

Helaas hadden we hier niet veel tijd, aangezien we eerst de horseback trail gedaan hadden. Toch hebben we het park zoveel mogelijk vanaf de view points bekeken en hebben we een paar korte stukjes gewandeld in dit park.

Bryce Canyon is volgens geologen ontstaan doordat hier ooit een immense binnenzee was waar ook nog eens rivieren in uitmondden. Het water had vrij spel in het gebied waardoor zand, kalk en bezinksel op de bodem terecht kwamen. Uit de oude zeebodem zijn de bergen ontstaan, aardverschuivingen zorgen ervoor dat het gebied omhoog gedrukt werd.

Ook nu speelt water nog een rol in dit gebied, smeltwater sijpelt in de poreuze grond en bevriest gedurende de nacht. Hierdoor brokkelen er nog steeds stukken rots af.

In dit park zagen we tevens de meeste ‘wildlife,’ oké, het waren ground squirrels en een paar reeën, maar toch. Wildlife is wildlife toch?

IMG_2067.jpg

Horseback Trail

Ondanks dat het niet helemaal volgens verwachting ging, ik had namelijk verwacht dat we echt door Bryce Canyon zouden gaan, was de horseback trail zeker voor mij één van de hoogte punten van onze reis. Dat het niet helemaal volgens verwachting was, was trouwens mijn eigen schuld; ik had niet goed gelezen op de site..

Het is weer eens wat anders dan paardrijden op het Groningse platteland, haha! 🙂 Echt een gave ervaring om vanaf de rug van een paard de omgeving te zien!

IMG_2389.jpg

Valley of Fire

Nog zo’n mooi park, persoonlijk vond ik deze niet zo mooi als Monument Valley, maar het is weer een heel ander park. Ook hier heeft erosie ervoor gezorgd dat er mooie rotsformaties zijn ontstaan. Deze vuurrode rotsformaties lijken in het ochtend en avondlicht in brand te staan, hiervan is de naam afgeleid.

Het was óntzettend warm toen wij hier waren, zo’n 43 graden! Hierdoor werd het hiken eigenlijk sowieso afgeraden, maar wilde ik dit eigenlijk sowieso niet. Wij zijn als Nederlanders natuurlijk helemaal niet gewend aan dit soort temperaturen dus hebben we maar kleine stukjes gewandeld.

IMG_1542.jpg

Las Vegas

We verbleven tijdens onze roadtrip 4 nachten in Las Vegas. Echt uitgaan hebben we hier niet gedaan, maar er is zoveel te zien. Het ene moment bewonder je de Eiffeltoren, het volgende moment loop je langs de grachten van Venetië en enorm veel trouwkapelletjes. Je kunt in Las Vegas op de meeste bijzondere manieren trouwen, je hebt er het hoogste Reuzenrad, genaamd de High Roller en enorm veel casino’s.

Wij hebben natuurlijk wel een gokje gewaagd (en hiermee onze inzet verloren..), maar hebben voornamelijk over The Strip gelopen en hier onze ogen uitgekeken. Ook de fonteinshow bij de Bellagio moet je gewoon een keer gezien hebben!

Ondanks dat ik geen ‘stadsmens’ ben en meer kan genieten van de rust van de natuur, vond ik Las Vegas wel ontzettend gaaf. Niet dat ik er snel naar terug zou gaan, maar gewoon tof om een keer te zien en te hebben meegemaakt.

IMG_1512-2.jpg

Eten in Ruth’s Chris Steakhouse

Een hoogtepunt qua eten en restaurants waar we zijn geweest was dit zeker! Dit was écht het beste restaurant waar we tijdens onze reis gegeten hebben. Misschien zelfs wel het beste restaurant waar ik ooit gegeten heb! De bediening was vriendelijk, je kreeg uitleg over wat je bestelde en het eten zelf was echt super. Oké, je betaalt er behoorlijk voor, maar je krijgt zeker waar voor je geld!


Ik zou bijna de hele reis willen verwerken in dit artikel omdat ik het zo tof vond, maar dit waren voor mij wel de hoogtepunten! Ook was dit de eerste verre en lange reis samen, en ik kan gelukkig zeggen; dit is prima bevallen! Van te voren weet je natuurlijk niet of het goed gaat; zo lang achterelkaar samen zijn zonder tussenkomst van werk of iets dergelijks. 😉 Maar achteraf gezien ging de tijd véél te snel en had ik gewild dat we nog veel langer onderweg geweest waren! (En ik zal nooit meer grapjes maken over dat ik zou willen de we vertraging krijgen, om langer in Amerika te kunnen blijven… Want wat je wens, dat krijg je blijkbaar!)

Posted by

Hey! Mijn naam is Sandra, ik ben 22 jaar en woon in provincie Groningen. Op deze blog vindt je reisverhalen, reviews en tips!

Laat een reactie achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.