De beste reis apps op een rijtje

Eerder schreef ik al een review over Polarsteps, maar er zijn natuurlijk nog veel meer andere handige en leuk apps voor tijdens het reizen! Apps voor het boeken van je reis, apps voor onderweg en met welke apps  je je foto’s het beste kunt bewerken. Hieronder lees je welke apps mijn favorieten zijn!


Er zijn ontzettend veel apps, ik heb er ondertussen een aantal geprobeerd, welke werken fijn?

Als eerste de apps die je vóór je reis al kunt gebruiken, apps om vliegtickets en hotels mee te kunnen boeken, ik vertel hieronder welke apps ik hiervoor gebruik.

Hopper
Hopper maakt het boeken van vluchten een stukje makkelijker; de app voorspelt het beste moment om je vlucht te boeken zodat je het goedkoopste ticket kunt boeken. Hoe werkt het? Je kunt vluchten bekijken in de app, de app geeft je een notificatie zodra de prijs voor een bepaalde vlucht zakt, wanneer er reistips beschikbaar of gepersonaliseerde deals beschikbaar zijn.
Hopper is beschikbaar voor Android en IOS.

hopper-ios-app.png

Booking.com
Misschien is het ondertussen al duidelijk, maar ik ben fan van booking.com. 😉 Wij boeken onze hotels/appartementen over het algemeen hier en het is ideaal dat je onderweg je reserveringen nog kunt aanpassen.
Beschikbaar op IOS en Android.

Ook tijdens het reizen vind ik het soms handig gebruik te maken van apps, bijvoorbeeld om valuta’s om te rekenen, recensies van restaurants te delen of om gebruik te maken van de navigatie.

Maps.me
Binnen Europa kun je natuurlijk met je eigen abonnement gebruik maken van Google Maps, echter wanneer je buiten Europa bent gaat dit enorm veel geld kosten! Met maps.me heb je altijd kaarten met GPS bij de hand, ook wanneer je offline bent. Je moet de kaarten wel van te voren downloaden wanneer je WiFi hebt, hierna kun je deze offline gebruiken. De app laat je ook zien waar de restaurants en bezienswaardigheden zijn!
Beschikbaar op IOS en Android

XE Currency
Hiermee kun je in één simpele handeling bedragen van de ene valuta omrekenen naar ene andere valuta.
Hoe werkt het? Eerst moet je de door jouw gewenste valuta’s invoeren. Je kunt ze eenvoudig verschuiven, verwijderen en toevoegen, zodat je altijd de valuta die voor jou op dat moment van toepassing bovenaan hebt staan. Je voert een bedrag van de betreffende valuta in en XE Currency laat je direct zien wat dit in andere valuta is. Ben je online, dan werkt hij automatisch je app bij naar de laatste koers, zodat je altijd met up to date bedragen rekent. Erg handig ook als je net van het ene naar het andere land reist, zodat je alles weer even in perspectief kunt plaatsen.
Beschikbaar op IOS en Android

XE_Currency_grande

Google Translate
Google Translate is vooral handig wanneer je in een land bent waar je de taal niet goed spreekt, je kunt tegenwoordig heel wat talen offline ook laten vertalen. Handig wanneer je een gesprekje met een ‘local’ voert!
Beschikbaar op IOS en Android

TripAdvisor
Ideaal wanneer je op zoek bent naar een restaurant, hotel, bezienswaardigheden of activiteiten in je omgeving. Ook vind je hier recensies en tips van reizigers die je voor gingen. Voor TripAdvisor heb je wel een WiFi verbinding of mobiel netwerk nodig.
Beschikbaar voor IOS en Android.

tripadvisor-apps.png

Uber
Ondertussen is Uber volgens mij een onmisbare taxi-app geworden! Uber rijdt inmiddels bijna overal in grote steden en vaak kun je je hiermee ook laten ophalen op het vliegveld.
Hoe werkt het? De app maakt gebruik van je locatie waardoor de chauffeur precies weet waar je opgehaald moet worden. Je krijgt wanneer je een taxi boekt een foto van je chauffeur te zien, de details van het voertuig en je kunt zien waar de chauffeur zich bevind. Wel zo fijn, zo weet je dat je bij de juiste persoon in de auto stapt! Je betaalt vaak via de app met je creditcard, in sommige steden moet je wel contant betalen. Ook kan er betaalt worden met Paypal, Android Pay en andere betaalwijzen. Uber is alleen niet offline te gebruiken. Uber is te downloaden voor IOS en Android.

Moovit
Wanneer je liever met het OV reist in plaats van met de taxi; met moovit check je gemakkelijk het openbaar vervoer in meer dan 2200 steden!
Hoe werkt het? Moovit ondersteund alle grote vervoersmaatschappijen binnen Nederland en is daarnaast dus wereldwijd te gebruiken. Tijdsroosters en dienstregelingen worden in de app geüpdatet, zo weet je gelijk wanneer er vertraging of iets dergelijk is. Ook kan deze app aangeven bij welke halte je moet uitstappen om op je bestemming aan te komen.
Beschikbaar op IOS en Android

Polarsteps
Zoals je eerder hebt kunnen lezen in mijn review over deze app, gebruik ik Polarsteps nu ongeveer een jaar. Polarsteps houdt je route bij, leuk voor jezelf om later terug te zien, maar ook leuk voor het thuisfront zodat ze je kunnen volgen! Ook wanneer je offline bent wordt je reis gevolgd, wanneer je dan later weer een internetverbinding hebt kun je foto’s en verhalen aan je stappen toevoegen.
Beschikbaar op IOS en Android

Onderweg maak je waarschijnlijk veel foto’s, waarvan je misschien een deel onderweg al post op Instagram, Facebook, in de Polarsteps app of je deelt ze met het thuisfront via WhatsApp. Ik zelf vind het fijn om ze alvast een beetje te bewerken of een collega van de foto’s te maken. Welke app gebruik ik hier voor?

Lightroom
Voor de mensen die Lightroom op hun laptop hebben staan, mag Lightroom natuurlijk niet op de telefoon ontbreken. Maar ook wanneer je geen abonnement hebt kun je de app gebruiken, enkel heb je dan wat minder functies binnen de app.

Enlgight Quickshot
Deze app heb ik momenteel op mijn telefoon staan, ik wissel nog wel eens tussen verschillende apps om uit te proberen welke het fijnste werkt. Enlight is een gratis app, biedt wel in-app aankopen.

tai-app-Enlight-Quickshot

Layout
Deze app is ontwikkeld door Instagram, ideaal om collages mee te maken voor Instagram/Facebook. Is erg makkelijk in gebruik. Met de app kun je maximaal 9 foto’s toevoegen aan je collage. Ee app zet ze automatisch in verschillende layouts, maar dit kun je indien gewenst zelf ook aanpassen.
Beschikbaar voor IOS en Android.


Dit zijn mijn favoriete reisapps, niet allemaal even veel gebruikt, maar zeker handig om op je telefoon te hebben staan wanneer je op reis gaat!

Posted by

Hey! Mijn naam is Sandra, ik ben 22 jaar en woon in provincie Groningen. Op deze blog vindt je reisverhalen, reviews en tips!

Laat een reactie achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.