Vakantie in het najaar? Dit zijn de leukste zonbestemmingen!

De herfst, hij is toch nu echt begonnen. Ik verlang stiekem nu al weer naar de zomer, ik heb niks met dit koude en regenachtige weer. En niets is in deze tijd van het jaar leuker dan ontsnappen aan ons koude kikkerlandje en toch nog even de zon op te zoeken! 


Waarschijnlijk zijn de meeste mensen in de zomerperiode al voor een langere periode op vakantie geweest, in elk geval gaat men vaak langer dan één week in de zomervakantie. Ga je dan in het najaar nogmaals langer weg, of zoek je het dichterbij voor een weekje zon? In dat geval staan hieronder een aantal bestemmingen die op een paar uurtjes vliegen zijn van Nederland! Ideale bestemmingen voor kortere periode en een all-in reis! 

Spanje 

En dan niet alleen Spanje zelf maar natuurlijk ook de Canarische Eilanden! Spanje ligt vol met leuke strandjes, gezellige terrassen en uitgaansgelegenheden en natuurlijk leuke steden en dorpjes om doorheen te slenteren. 

Griekenland

Griekenland heeft een mediterraans klimaat, dit kenmerkt zich door zachte winters en droge, warme zomers. Echter in de hoger gelegen delen in het binnenland kan er toch kou en winterse neerslag voorkomen. Iets om om te denken wanneer je een vakantie boekt dus! 

Toch is eiland-hoppen in Griekenland niet verkeerd in het najaar! Op de eilanden is het in oktober nog zo’n 25 graden, ideaal om een all-in vakantie te combineren met dagjes cultuur-snuiven!

Cyprus

Cyprus is één van de meest zonzekere Europese bestemmingen én het is een prachtig eiland om te bezoeken. Toch ontvangt dit eiland jaarlijks een stuk minder toeristen dan het naastgelegen Turkije en Griekenland.

Cyprus heeft alles te bieden aan de toeristen; mooie stranden, gezellige terrassen, authentieke dorpjes en mooie bezienswaardigheden. Ook de temperaturen in de najaar zijn nog prima, in oktober wordt het nog rond de 27 graden! 

Malta

Met een totale landoppervlakte van slechts 316 vierkante kilometer is Malta één van de kleinste landen aan de Middellandse Zee. Malta bestaat uit drie eilanden: Malta, Gozo en het onbewoonde eiland Comino. Toch ontvangt Malta jaarlijks meer dan een miljoen toeristen! Deze toeristen zorgen voor ongeveer een derde van de totale inkomsten van het land.

Voor het najaar is Malta een prima bestemming, in oktober zal de temperatuur nog rond de 25 graden liggen en ook de watertemperatuur is dan nog prima. Echter een echte winterbestemming is het niet te noemen, vanaf November zakt de temperatuur tot ongeveer 15-16 graden. 

Portugal 

De Agarve is prachtig natuurlijk! Portugal is daarom altijd een goed idee. Maar ook Madeira of de Azoren zijn prachtig.. Portugal is veelzijdig en staat bekend om zijn portwijn. Portugal heeft mooie stranden, authentieke dorpjes en mooie bezienswaardigheden. Ook weer een prima combinatie van een all-in vakantie en om rond te slenteren door de authentieke dorpjes. 

Wil je toch ook in het najaar verder of langer weg? Dan kun je natuurlijk ook altijd buiten Europa kijken voor een ideale zonnestemming. Hier hangt alleen wel weer een ander prijskaartje aan vast. Erg budget-proof zijn deze bestemmingen dus niet. 😉 Vanzelfsprekend is de kans op zon-uren en een hogere temperatuur wel hoger op onderstaande bestemmingen, ze liggen natuurlijk in een ander klimaat-gebied. 

Dominicaanse republiek 

Dit Spaanstalige land heeft een rijke historie, een prachtige natuur en schitterende witte stranden met palmbomen. Hier kun je een unieke eiland ervaring opdoen door een all-in vakantie te boeken en daarnaast de historie van het eiland te ontdekken. 

Aruba

Aruba; ‘one happy island‘. Het is één van de meest bezochte vakantiebestemmingen van het Caribisch gebied. Met zijn prachtige stranden, fijne klimaat en gastvrije bevolking kan dit natuurlijk ook niet anders. 

Curaçao

Curaçao en Aruba liggen natuurlijk beide in het Caribisch gebied en zouden hierdoor ook te combineren zijn tijdens één vakantie. Iedereen kent de Caribische eilanden van de mooie stranden maar er is meer; cultuur, spanning en ontspanning. 

Curaçao heeft naast de mooie stranden ook prachtige natuur, je kunt er snorkelen, duiken, mountainbiken en natuurlijk winkelen. Een prima bestemming voor een all-in vakantie en daarnaast om activiteiten te doen!

Malediven

Want zeg nou zelf, wie droomt er nou niet van een all-in vakantie op de Malediven? Ik wel in ieder geval! Er hangt wel een behoorlijk prijskaartje aan deze bestemming, maar toch zou ik hier ontzettend graag een keer naar toe willen!

Parelwitte stranden langs de helderblauwe zee.. Maar je hoeft hier natuurlijk niet de hele dag op je strandbedje te liggen, de Malediven bieden ontzettend veel mogelijkheden tot watersporten. 

Kaapverdië

Kaapverdië bestaat uit 10 eilanden, waarvan 9 eilanden worden bewoond. Het klimaat is zonnig, wederom een prima bestemming voor de winter en het najaar dus! De witte stranden en helderblauwe zee trekt veel toeristen aan.

Er zijn op de verschillende eilanden van Kaapverdië niet bijzonder veel bezienswaardigheden of bijzondere plaatsen te vinden. De meeste toeristen worden getrokken door de mooie stranden.


Van mij had deze zomer nog zóveel langer mogen duren… Maar ik weet het, ik mag niet klagen want we hebben natuurlijk een top zomer gehad met ook nog super mooie dagen in het najaar. Maar toch hè, ik hou zoveel meer van de zomer dan van andere seizoenen..

Ik heb alweer een aantal jaren geleden (toen ik nog met mijn ouders mee op vakantie ging) wel een aantal keren een all-in vakantie gehad. We gingen drie keer in de herfst naar Turkije, waar het dan nog prima weer is! Ik moet toegeven; een all-in vakantie is natuurlijk heel erg relaxed. Maar toch, ik zou dit niet een week lang volhouden op zo’n resort. Ik zou het nog wel een keer willen, maar dan combineren met leuke activiteiten!

Wij hadden in eerste instantie het idee om nog een weekje de zon op te zoeken in het najaar, Gran Canaria bijvoorbeeld. Echter is dit met plannen om een woning te kopen misschien niet heel handig! 😉 Er zullen kosten genoeg hierbij komen kijken, waardoor een winter-escape er niet helemaal in zit dit jaar… 

Posted by

Hey! Mijn naam is Sandra, ik ben 22 jaar en woon in provincie Groningen. Op deze blog vindt je reisverhalen, reviews en tips!

Laat een reactie achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.