Tips; Besparen op vliegtickets

Vliegtickets zijn duur – erg duur als je het mij vraagt. Maar vaak wisselen prijzen per dag, dit kan tot in 100-en euro’s verschillen! Maar hoe boek je nou de beste deal voor jou reis? Veel mensen denken al snel dat het een hoop gezoek is naar de beste deal en dat ze hem toch niet gaan vinden, hierdoor boeken ze dan alsnog een ander ticket. Zonde! Het is eigenlijk simpel om de beste deal te vinden. Oké, het is wat meer uitzoeken en wachten voor het boeken, maar het bespaart echt geld!


Vlieg buiten de schoolvakanties en de bouwvak

Indien mogelijk natuurlijk, maar net als voor een hoop accomodaties scheelt dit wel enorm in de prijs! En wees sowieso een beetje flexibel indien dit kan, dus schuif een beetje met data, de prijzen kunnen per dag wisselen!

Vergelijk ticket prijzen bij verschillende aanbieders

Per aanbieder verschillen de prijzen voor verschillende bestemmingen ook weer, kijk dus bij meerdere aanbieders voor je een vliegticket boekt. Wij gebruiken vaak vliegtickets.nl hiervoor, skycanner zou je hier ook voor kunnen gebruiken. Daarnaast natuurlijk ook de site’s van de aanbieders zelf.

Gebruik skyscanner

Skyscanner heeft data van hun eigen site gebruikt om te ontdekken wat de beste tijd is om jou reis te boeken. Er is een tool ontwikkeld waarmee jij kunt zien wat voor jou reis de beste tijd is om te boeken! Deze tool is ontwikkeld met data van de 147 populairste routes in 2017. Je vult in de tool je vertrek punt en eindpunt in, de tool laat dan zien wat de beste tijd is om te boeken. Als voorbeeld vulde ik zelf Amsterdam – Gran Canaria in, hieruit kwam dat het het voordeligst is om in November te boeken (-28%) en daarnaast het voordeligst is om 2 weken voor vertrek de vliegtickets te boeken.

Stel een prijsalarm in

Ook dit kan onder andere via skyscanner, hiermee wordt je op de hoogte gesteld van de meest actuele aanbiedingen. Dit prijsalarm is afgestemd op jou reiswensen, zodat je een vliegticket vind voor een bestemming die jij wilt!

Om een prijsalarm in te stellen, voer je eerst een zoekopdracht in op de site of in de app. In het resultaten scherm kun je vervolgens een prijsalarm instellen via de blauwe knop aan de linkerkant in het scherm. Wanneer je geen Skyscanner account hebt, zal er om een mailadres worden gevraagd, de updates worden namelijk naar je email gestuurd.

silhouette of airplanes

Houd acties van vliegmaatschappijen in de gaten

Van te voren is vaak bekend wanneer een vliegmaatschappij een actie heeft en dus gaat ‘stunten met vliegprijzen.’ Zoals bijvoorbeeld de KLM Werelddeal Weken, hier zijn voor zo’n 100 bestemmingen de prijzen tijdelijk lager geworden.

Houdt echter ook tijdens deze acties de prijzen van andere luchtvaartmaatschappijen in de gaten, zei kunnen natuurlijk ook inspelen op de deals van een ander en hun prijzen ook omlaag gooien.

Zoek vanaf een andere luchtvaartmaatschappij

Woon je tussen twee luchthavens in? Of vlak bij een buitenlandse luchthaven? Kijk ook eens naar de prijzen als je vanaf een ander luchthaven vliegt! Voor ons bijvoorbeeld is Schiphol zo’n 2 uur rijden, Dusseldorf is voor ons zo’n 2 uur en een kwartier. Het kan voor ons daarom prima uit om via Dusseldorf te gaan vliegen. De prijzen kunnen hierdoor ook weer enorm verschillen.

Boek enkele reizen

Het kan ook nog eens in prijs schelen wanneer je twee keer een enkele reis boekt in plaats van een retour. Zo kun je namelijk via verschillende aanbieders/maatschappijen een ticket boeken voor de heen- en terugreis.

Reizen met een overstap

Een rechtstreekse vlucht klinkt natuurlijk het aantrekkelijkst, maar een tussenstop scheelt ook weer aanzienlijk in de prijs. Let wel even op tijdens het boeken, dat je niet een té lange tijd op een vliegveld zit. Persoonlijk vind ik 2-3 uur voor een tussenstop prima te doen. Heb je ruim de tijd om wat rond te lopen en een hapje te eten voor je weer een poosje in het vliegtuig zit. Langer dan dit vind ik niet fijn, als je je zit te vervelen is er ook niet veel aan natuurlijk!

Houdt rekening met toeslagen

Vliegmaatschappijen zijn er blijkbaar dol op, toeslagen berekenen. En dan voor van alles, van bagage tot wijzigingen en kiezen van stoelnummers. Houdt hier rekening mee tijdens het boeken, je kunt nog zo’n goede deal geboekt hebben, wanneer er allemaal toeslagen overheen komen kan die deal misschien toch een stuk minder voordelig zijn.


Of je de beste deal te pakken hebt is dus van een aantal factoren afhankelijk – heb je op de juiste tijd geboekt, de juiste maatschappij en luchthaven gekozen? De tool die je kunt gebruiken van Skyscanner is wel een goeie uitvinding!

Posted by

Hey! Mijn naam is Sandra, ik ben 22 jaar en woon in provincie Groningen. Op deze blog vindt je reisverhalen, reviews en tips!

Laat een reactie achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.