Review; City Resort Leiden

Eind september zijn wij een weekendje naar Leiden geweest, in mijn reisverslag lees je wat wij hier hebben gedaan/wat we hebben gezien. In dit artikel laat ik weten wat ik van het hotel vond waar wij een nachtje verbleven!


Alweer een tijdje geleden zat ik wat rond te kijken op vakantieveilingen, meer uit verveling dan dat ik daadwerkelijk iets wilde kopen. Maar ja, dan zie je allemaal leuke dingen, dus begon ik impulsief wat mee te bieden. Hiermee won ik dus een overnachting in een City Resort, inclusief ontbijt!

We konden uit de vijf onderstaande hotels kiezen, wij kozen uiteindelijk voor het hotel in Leiden. Aangezien de bon maar een half jaar geldig was, en ik liever niet in de winter wou gaan (KOUD!), besloten we om in september hier naar toe te gaan. Dit werd eind september, omdat dit eigenlijk ons enige weekend was dat we beide vrij waren van werk.

Via vakantieveilingen heb ik inclusief administratie kosten 37 euro voor de overnachting betaald, hier kwam tijdens het boeken nog wel een weekendtoeslag overheen (€10,-). Als ik via de site van het hotel of booking.com kijk, betaal je zo’n €158,-! Voordelige overnachting zo, dacht ik dus! Voor het Wellness-gedeelte van het hotel moet je wel bijbetalen, wij besloten dit er wel bij te boeken, ook boekte ik badlinnen extra. Indien je zelf badslippers en een badjas hebt, is dit niet nodig. 

Uiteindelijk moest ik dus zo’n €78 bij betalen bij aankomst, dit was voor het badlinnen, toegang tot de wellness voor twee personen en nóg een toeslag van vakantieveilingen! Denk je alle toeslagen gehad te hebben van vakantieveilingen, komt er bij het inchecken nog meer bij! De totaalprijs kwam hierdoor op ongeveer €125 euro, zonder wellness zou dit natuurlijk wel lager uitkomen. De prijs is en blijft dus lager door de voucher van vakantieveilingen. 

Over City Resort

De hotels hadden voorheen de naam Hampshire Fitland XL hotels, dit is veranderd in City Resort Hotels. De hotels van de Fitland Groep (bekend van de Fitland fitnessketen) bevinden zich in stedelijk gebied, vandaar de keuze voor de naam City Resort Hotels. De hotels bieden naast de hotelfaciliteiten ook congreszalen, wellness, fitness en vaak ook andere binnen activiteiten.

Bron: Hospitality & Management 

Algemene indruk van het resort

City Resort Leiden bevind zich pal naast Leiden centraal station, ideaal als je met het openbaar vervoer reist. De parkeergarage bevind zich onder het hotel, je betaalt hiervoor zo’n €15 per dag voor het parkeren hier. Fijn, dat je ondanks dat je midden in de stad bent toch dichtbij kunt parkeren. 

Wij kwamen aan via de parkeergarage, vanaf hier kun je met de lift of trap naar boven. Hier waren we even in verwarring, vanuit de liften loop je namelijk naar een enorme hal. Aan deze hal zit de hotel receptie in een kleine aparte ruimte, wij hadden verwacht dat deze zich in de hal zou bevinden. 

Over het algemeen ziet het hotel/resort er netjes uit dus! Ook is er vanzelfsprekend mogelijkheid tot sporten bij FitLand, hier hebben wij geen gebruik van gemaakt. Sporten bij FitLand is gratis voor hotelgasten. 

De hotelkamer

Ik had volgens de voucher recht op het boeken van een standaard tweepersoons kamer. We kwamen er echter achter dat we een drie persoons kamer hadden, ook prima natuurlijk. De kamer was netjes, er was een bureautje, een tafel, één tweepersoons bed en daarnaast een eenpersoonsbed. Ondanks dat er vrij veel in de kamer stond was de kamer ruim genoeg. 

De badkamer was ook netjes en ruim, er is geen bad, wel een regendouche met daarbij een aparte douchekop. Echter sluit de douchewand niet aan op de tegelvloer, hierdoor wordt het wel een beetje een waterballet tijdens het douchen. 

Wij hadden een kamer aan de kant van het station, op de 9e etage. Je kunt als je goed luistert de treinen wel horen rijden. Hier hebben wij echter geen hinder van ondervonden. (Misschien omdat we zelf pal naast een station wonen, en deze geluiden dus dagelijks horen? 😉 )

Faciliteiten

Restaurant

Er zijn twee restaurants aanwezig, wij hebben echter maar één van deze gezien, aangezien het restaurant op de tweede verdieping alleen doordeweeks open is tijdens het ontbijt en dergelijke. Wij hebben in de avond en de ochtend gebruik gemaakt van restaurant Twelve, welke zich bevind op de twaalfde etage van het hotel. Super leuk, met een uitzicht op de stad. 

De ruimte is hier echter beperkt, in de avond merkten we hier weinig van – we waren er immers om 10 uur ’s avonds om iets te drinken. ’s Ochtends was het een stuk drukker, waardoor er geen tafel beschikbaar was en we aan de bar moesten ontbijten. 

Via de wellness kun je ook naar een restaurant op de twaalfde verdieping, deze is afgescheiden van het algemene restaurant. Hier mag je in je badjas naar toe om tijdens de wellness iets te eten of te drinken. 

Vitae Wellness

Op de elfde en twaalfde verdieping bevind zich de wellness, vanuit het zwembad heb je dus wederom uitzicht over de stad! 

Indien je de wellness bijboekt krijg je hier tickets voor, deze mag je eenmalig gebruiken. Je krijgt dan bij de balie van de wellness een bandje waarmee je een kluisje kunt openen en eten/drinken kunt bestellen. Je bandje wordt gescand in het restaurant; na afloop betaal je dan het openstaande bedrag. 

Het badlinnen krijg je hier ook, indien je dit zelf niet meehebt. Er zijn vrij veel kluisjes aanwezig in de wellness. Eventueel mag je ook in je badjas vanaf de kamer hier naar toe. 

In de wellness zijn verschillende sauna’s aanwezig waar je ook bij opgietingen aanwezig kunt zijn. Ook zijn er zogenaamde cocoons waar je kunt rusten, een hammam ruimte, dompelbaden, een kruidenbad en een stoomcabine.

Let wel; het is in de wellness niet toegestaan om badkleding te dragen, behalve op de dinsdag. Het zwembad van de wellness is alleen open voor zwemmers tussen 7 en 10 uur ’s ochtends en hoort daarna ook bij de wellness. Voor hammam en een soort scrubritueel met je wederom bijbetalen, evenals voor gezichtsbehandelingen of massages.

Roomservice

Volgens een menu welke op tafel stond, kun je ook roomservice bestellen. Je kunt onder andere verschillende drankjes of hapjes bestellen. In eerste instantie wilden wij dit doen, echter betaal je hiervoor ‘bezorgkosten/roomcharge.’ Deze bedragen €7,50! En dat terwijl je je drinken en dergelijke vanuit het restaurant ook mag meenemen naar de kamer. Dit werd ons daarom ook geadviseerd toen wij de roomservice belden. 

Congreszalen

Het hotel heeft op de eerste verdieping congres/vergaderzalen. Deze hebben wij natuurlijk niet gezien of gebruikt. Toen wij er waren hoorden we toevallig dat er ook een bedrijfsuitje in het hotel werd gehouden. Voor mensen die dit doen zijn de zalen misschien wel te gebruiken. Sowieso kunnen ze afgehuurd worden, ook voor mensen die verder niet in het hotel verblijven. Ligging is natuurlijk gunstig, zowel via het OV als eigen vervoer goed te bereiken. Prima locatie voor een congres of iets dergelijks dus.


Persoonlijk vond ik dit een prima hotel, het enige jammere was dat we heel vroeg in de ochtend plots werden gebeld op de hotel telefoon! Dit hebben we tijdens het uitchecken aangegeven; waarschijnlijk iemand binnen het hotel die een verkeerd nummer gebeld heeft. Beetje jammer! Verder is het allemaal prima bevallen! 

Posted by

Hey! Mijn naam is Sandra, ik ben 22 jaar en woon in provincie Groningen. Op deze blog vindt je reisverhalen, reviews en tips!

Laat een reactie achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.