Wat kostte onze roadtrip in Amerika?

Zelf vind ik het altijd ontzettend interessant om te zien hoeveel de vakantie van iemand kostte. Kan ik gelijk een beetje ‘spieken’ of een soortgelijke reis voor ons haalbaar zou zijn. Vaak vind ik het hierbij tevens ontzettend knap dat mensen op een redelijk klein budget een toffe reis kunnen maken. Ik kan je alvast vertellen; goedkoop was onze reis niet! Ontzetten tof was het wel en ik ben superblij dat we deze reis wel hebben gemaakt!


Vliegtickets

We boekten onze vliegtickets ongeveer een half jaar voordat we weggingen voor €1347,39 via vliegtickets.nl. We hebben door de vertraging op de terugweg wel een tegemoetkoming gekregen, in de vorm van vouchers. Deze vouchers komen neer op zo’m €200, wat de vliegtickets dus €1147,39 maakt.  

Autohuur en brandstof

Wij huurden via Alamo een Ford Mustang Convertible, die we gelijk na aankomst is Las Vegas ophaalden. De huurauto was niet echt een standaard auto natuurlijk, de auto kostte dan voor 16 dagen ook €1068,61 inclusief verzekeringen. Hierbij probeerde de medewerker ons nog allemaal extra verzekeringen aan te smeren, die we natuurlijk niet genomen hebben. 

Wat wel stom is – je huurt een auto van bouwjaar 2017. Ik ga er dan eigenlijk vanuit dat zo’n nieuwe auto toch wel een navigatiesysteem heeft. Er zit immers een enorm scherm in de auto. Nee dus, je moet een los navigatiesysteem erbij huren… Je kan je telefoon wel aansluiten op de auto, dan kun je zo navigeren – moet je wel van te voren je routes allemaal gedownload hebben. Wij hadden dit niet en deden dit ook niet, tussendoor kan er zoveel veranderen in je route! 

Voor brandstof betaalden we €136,11, met de creditcard. Wat dan weer mee valt als je ziet hoeveel kilometers we hebben gemaakt! We hebben namelijk ruim 4000 kilometer gemaakt! Waarschijnlijk hebben we ook nog een keer getankt en betaald met contanten, deze prijzen weet ik echter niet precies meer. 

ESTA

Voor een reis naar Amerika heb je natuurlijk een visum nodig, en ook dit kost geld.. Het aanvragen van een ESTA kost ongeveer $14 per persoon. In totaal waren we voor de visa dus ongeveer €24 kwijt. 

Voor het aanvragen van visums zijn heel veel verschillende sites en daardoor ook heel veel verschillende prijzen. Let dus goed op waar je dit aanvraagt – sommige sites rekenen extra kosten omdat je het aanvraagt via hun. Deze kosten betaal je dan omdat zei nakijken of alles goed is ingevuld – dit kun je natuurlijk zelf ook doen! 

Hotels

Het eerste hotel was vlak bij Schiphol, het van der Valk hotel (overnachten en parkeren), hiervan waren de kosten €186,45. Deze neem ik natuurlijk gewoon mee in mijn berekening – het hoort immers bij de reis. Wij hebben één nacht in dit hotel geslapen omdat we erg vroeg zouden vliegen. Zo hoefden we niet midden in de nacht bij huis weg te gaan. 

Voor de hotels in Amerika liepen de prijzen wat uit een, vanzelfsprekend waren de prijzen in Las Vegas duurder dan in de kleinere dorpjes. Totaal kostten alle hotels in Amerika samen €1810,64. Dit komt neer op zo’n €113,14 per hotel per nacht. De totaalprijs voor hotels was €1997,09! Wow, wat een bedrag!

Eten en drinken

We hadden $1000 (€862) mee aan losgeld, wat we voordat we weggingen in Nederland al hadden gewisseld. Hiervan hebben we voornamelijk onze etentjes betaald (waaronder ook ontbijt, tussendoortjes en lunch). Daarnaast hebben we dit ook gebruikt voor boodschappen in bijvoorbeeld de Walmart. 

Een aantal keren hebben we uit eten betaald met de creditcard, wat trouwens ook aanzienlijke bedragen waren! Zo zie ik bedragen van €39,55 voor een etentje in een pub tot €122 voor een etentje in een chique restaurant! Totaal waren de kosten op de creditcard voor het eten €614,17

Activiteiten 

Qua betaalde activiteiten hebben we niet bijzonder veel gedaan eigenlijk. We hebben één keer een horseback trail gedaan en hadden een National Parks pas.

De pas hadden we via marktplaats gekocht voor ongeveer €40 euro. Het scheelt enorm om dit via marktplaats te kopen, de passen zijn een jaar geldig en veel mensen gaan natuurlijk niet zo lang op reis. Op de pas mogen meerdere handtekeningen staan.

De pas was echter niet overal te gebruiken, bijvoorbeeld niet voor State Parks, hierdoor betaalden we nog ongeveer €30 extra om ook deze parken te kunnen bezoeken. 

De horseback trail boekten we ook van te voren en kostte €115,84. De prijs van het online boeken was gelijk aan de prijzen van het reserveren ter plaatste. Ik wilde dit echter van te voren doen om er zeker van te zijn dat we mee konden. 

Totaal kosten de activiteiten ons dus €185,84, best een meevallertje in vergelijking met de andere prijzen!

De totale kosten

Alles bij elkaar opgerekend heeft deze vakantie ons zo’n €6035,21! WOW, hoe dan? Echt, wij hebben dit niet zo beseft tijdens de reis. Nu ik het allemaal nog eens nalees, is dit wel een enorm bedrag voor zo’n 18 dagen vakantie. Dit zou vast goedkoper kunnen.

Volgende keer maar beter opletten een ‘uitgavenboekje’ of iets dergelijks mee te nemen om de kosten bij te houden. Want een vakantie van dik €6000 euro? Ik denk niet dat ik dan vaker dan één keer per jaar weg zou kunnen… Er is voor veel mensen natuurlijk niks mis met één vakantie per jaar – persoonlijk wil ik tóch echt liever vaker per jaar weg! 


Ik weet dus niet exact meer alle prijzen, maar in grote lijnen waren dit wel de kosten die we hebben uitgegeven. Ik schrok een beetje van het totaal bedrag eerlijk gezegd. Doordat we de kosten verspreid betaalden – vliegtickets eerst, later huurauto, eten/drinken tijdens de reis en achteraf de hotels af werden geschreven van de creditcard – heb je niet eens heel goed door dat je zoveel uitgeeft. Even een bewustwordingsmomentje tijdens het typen van dit artikel! 😉

Wil je ook een roadtrip maken – laat je dan niet afschrikken door deze bedragen! Wij hebben niet de goedkoopste huurauto gehuurd, in een paar dure hotels geslapen en ook niet bepaald bezuinigd op eten. Het kan echt goedkoper! 

Mocht iemand nog budgettips voor mij hebben, ik denk dat ik die wel kan gebruiken! Laat ze maar weten in de reacties! 🙂

Posted by

Hey! Mijn naam is Sandra, ik ben 22 jaar en woon in provincie Groningen. Op deze blog vindt je reisverhalen, reviews en tips!

Laat een reactie achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.