Internet buiten de EU; wat is het goedkoopst?

Tegenwoordig willen we allemaal het liefst overal online zijn volgens mij; even een foto posten op Instagram of een Whatsappje naar het thuisfront sturen. Met internetten buiten de EU kunnen de kosten echter al snel oplopen. Wat is dan de goedkoopste manier om buiten de EU online te blijven?


Er zijn meerdere opties om gebruik te maken van mobiel internet buiten de EU, deze ene manier is duurder dan de ander. Maar welke manier is dan het fijnst en het makkelijkst?

Je eigen bundel gebruiken

Je eigen internet bundel zou je kunnen gebruiken in het buitenland. Check hiervoor wel de voorwaarden van je provider, de kosten in het buitenland kunnen snel oplopen! 

Bij KPN en T-Mobile kost één MB €2,50, wanneer een land buiten je bundel valt! Als je dat je gehele vakantie gebruikt, lopen de kosten aardig op!

Een extra (wereld)bundel kopen

Bij de meeste providers kun je een extra bundel bovenop je abonnement afsluiten. En zogenaamde wereldbundel, je betaalt een bepaald bedrag bovenop je abonnement waarvoor je een aantal MB’s, belminuten en sms’jes krijgt.

Bij KPN bijvoorbeeld – je kunt hier kiezen uit twee bundels welke buiten de EU geldig zijn. De ene bundel kost €14,99, hiervoor krijg je 25 minuten, sms’jes of MB’s. De andere bundel kost €54,99, hiervoor krijg je 100 minuten, sms’jes of MB’s. Nog steeds zeker niet goedkoop als je ziet wat je er voor krijgt! 

Een prepaid simkaart kopen

Je kunt in plaats van een bundel afsluiten bovenop je abonnement ook een prepaid kaart kunnen kopen. Op deze prepaid kaart kun je dan bundels afsluiten voor internet buiten de EU. Voordeel hiervan is dat je, mocht je boven je bundel uitkomen, je hier niet overheen kunt gaan. Je bundel stopt gewoon wanneer je deze op maakt. Je kunt een nieuwe bundel activeren zodra de ander ‘op’ is. 

Een locale simkaart kopen

Een prepaid kaartje kopen kan natuurlijk ook wanneer je op de plaats van bestemming bent. Op deze manier kun je gebruik maken van de locale tarieven, vaak een stuk goedkoper!

Ook zit je hiermee na de vakantie niet meer aan je bundel vast – een bundel bij je eigen provider loopt al snel zo’n 30/31 dagen door. Voor een locale simkaart met bundel betaal je eenmalig een lager tarief dan bij de wereldbundels bij je eigen provider. 

Alleen gebruik maken van de WiFi netwerken

Je kunt natuurlijk ook geen gebruik maken van mobiel internet en enkel de beschikbare WiFi netwerken gebruiken. Misschien minder handig wanneer je kampeert of iets dergelijks. Wel een prima optie wanneer je in hotels/motels verblijft, hier is over het algemeen wel een WiFi netwerk beschikbaar. 

Over de veiligheid van deze netwerken valt natuurlijk te twijfelen. Ook is het internet meestal langzamer doordat er veel mensen gebruik maken van een openbaar netwerk. 

Een WiFi hotspot meenemen

Een portable WiFi hotspot kun je ook zelf meenemen, ideaal wanneer je meerdere telefoons of laptops wilt gebruiken. Zo hoef je niet op meerdere apparaten een bundel af te sluiten. 

Een portable hotspot wordt ook wel MiFi genoeg. (Geinig woord 😉 ) Deze zijn bij onder andere bol.com te koop vanaf €45. Een MiFi router wordt gebruikt in combinatie met een simkaart. Het voordeel is dat je hiermee overal toegang tot het internet hebt op meerdere apparaten. Wél heb je hierdoor natuurlijk extra kosten voor de simkaart, indien je alleen reist ben je hierdoor waarschijnlijk duurder uit. Reis je met twee personen, kun je deze kosten natuurlijk delen en heb je niet meerdere simkaarten of wereldbundels nodig. Ook moet je dan nóg weer een extra apparaat meenemen, ook al is het maar klein, neemt wel weer ruimte in natuurlijk. 


Maar dat overal online zijn; is dat echt nodig? Wij hebben in Amerika alleen gebruik gemaakt van de beschikbare WiFi netwerken in hotels en restaurants. Veel meer dan een appje met wat foto’s richting het thuisfront werd er dan ook niet verstuurd. Eigenlijk wel lekker; thuis waar ik overal internet heb, kijk ik eigenlijk veel te vaak op de telefoon. Bij ieder geluidje ben ik nieuwsgierig wat er binnenkomt. Zo onnodig eigenlijk! Een periode offline zijn tijdens je vakantie, waarom ook niet? 

Posted by

Hey! Mijn naam is Sandra, ik ben 22 jaar en woon in provincie Groningen. Op deze blog vindt je reisverhalen, reviews en tips!

Laat een reactie achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.