Review; canvas van TopDoek.nl

Veel reizigers/vakantiegangers maken ontzettend veel foto’s tijdens hun reizen en posten deze op sociaal media of iets dergelijks. Maar het is toch veel mooier om je favoriete vakantiefoto aan de muur te hangen? Op bijvoorbeeld canvas of ander materiaal. Bij TopDoek.nl kan dit, en mocht ik een foto op canvas bestellen! Hier hoefde ik niet lang over na te denken, ik wilde al een tijdje een afdruk bestellen met een foto van onze reis naar Amerika. Ik had alleen geen idee waar ik dit moest laten doen – er zijn zo ontzettend veel sites die dit aanbieden! Hieronder lees je mijn ervaring met de site en hoe de kwaliteit van het product is.


Over TopDoek.nl

Bij TopDoek.nl wordt gestreefd om de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs te kunnen bieden. Er wordt gewerkt met precisie, hiervoor wordt gebruik gemaakt van high-tec printers. Door goede Fine-art printers in te zetten wordt het mogelijk om keer op keer scherpe foto’s te drukken op verschillende materialen.

Foto’s kun je laten afdrukken op meerdere materialen, waaronder; canvas, aluminum, hout, textielposter of forex. Forex is te vergelijken met fotopapier maar dan met een luxere uitstraling. Daarnaast zijn er ook andere producten te bestellen met daarop jou foto, denk hierbij aan kussenslopen, mokken, sleutelhangers en puzzels. Super gevarieerd aanbod dus!

Site en service 

De site werkt makkelijk en is overzichtelijk. Na het kiezen van je product kun je de foto uploaden vanaf je computer, het formaat en de dikte selecteren en een voorbeeld zien. Na het kiezen van je foto en het formaat van je canvas (of ander product) klik je op volgende; je krijgt dan een nieuw menu te zien. Aangezien ik een canvas bestelde zal ik hier iets meer over vertellen;

In dit volgende menu kun je kiezen voor professionele fotocontrole en of je een lijst wilt om je canvas. Bij professionele fotocontrole wordt je foto beoordeelt op kleur, scherpte, uitsnede, het aantal pixels en formaat. Niet iedere foto is namelijk geschikt voor een afdruk op het gewenste formaat; denk hierbij aan foto’s genomen met je smartphone of welke je via WhatsApp hebt ontvangen.

Een lijst op je canvas is optioneel, een canvas zonder lijst kan natuurlijk ook. Hiervoor worden vanzelfsprekend ook extra kosten gerekend, ongeveer €35. Ook kun je in het 2e menu kiezen voor een ophangsysteem, ik nam deze er wel bij zodat ik de canvas makkelijker zou kunnen ophangen, dit ophang systeem kost €5,97 

Deze foto koos ik voor mijn canvas van TopDoek.nl

Voor de standaard verzending betaal je €9,95, je product wordt dan binnen 5 werkdagen verzonden. Je kunt ook kiezen voor een spoedverzending (€32,53), je product wordt dan binnen 3 werkdagen verzonden. Wel een aanzienlijk verschil in verzendkosten! Ik koos voor de standaard verzending. 

Zoals gezegd koos ik dus voor de standaard verzending – ik bestelde het product op zondagmiddag en verwachtte het canvas dan zo rond donderdag/vrijdag binnen te krijgen. Máár hij kwam dinsdag al binnen! Super snelle levering dus, als je het mij vraagt. 

Kwaliteit van het product

Het pakket werd geleverd in karton met daarom heen bubbeltjesplastic, goed beschermd dus. Ik had verwacht dat een pakket zoals dit snel zou kunnen beschadigen tijdens verzending, aangezien canvas redelijk kwetsbaar lijkt en als ik soms zie hoe pakketbezorgers met de pakketten omgaan… Maar gelukkig is het canvas helemaal zonder schade aangekomen!

Ter vergelijking plaatste ik eerder in dit artikel de originele foto die ik koos voor het afdrukken. De foto van het canvas doet het blauw iets blauwer voorkomen – komt ook door lichtinval op de foto. In de realiteit komen de kleuren mooi overeen! 

De gekozen afbeelding is netjes afgedrukt – tuurlijk zie je wel wat kwaliteitsverschil (pixels) met een foto op je computer, maar hij is natuurlijk ook groot afgedrukt! Je ziet dit verschil ook alleen van heel dichtbij – en wie gaat er normaal gesproken met z’n neus bovenop een canvas staan? De afbeelding loopt door op de zijkanten van het canvas, je hebt dus geen lelijke witte randjes ondanks dat er geen lijst om heen zit.

Het canvas zit netjes en strak om het frame, je afdruk ziet er dus ook écht strak uit. Ik koos voor een dikte van twee centimeter, hier ben ik ook blij mee. Je hebt dan geen canvas wat énorm afsteekt van de muur. 

Bij een grote canvas als deze kreeg ik twee ophangsystemen – een setje met schroefjes, een plug en een ophangsysteem om op je canvas te bevestigen. 

Conclusie

De keuze’s qua formaten zijn ruim, de site werkt makkelijk en de extra opties worden duidelijk aangegeven. Je kunt een foto op canvas goedkoop bestellen bij TopDoek.nl, de prijzen beginnen namelijk bij €4,95 voor de kleinste afdruk!

Je product wordt snel en netjes geleverd, de kwaliteit is goed en de kleuren worden mooi afgedrukt zonder dat je kleur verlies krijgt. 

Wanneer je niet tevreden bent dien je binnen 3 dagen contact op te nemen met de klantenservice, ook bij bijvoorbeeld bij beschadiging of missende onderdelen. Er wordt dan gezorgd voor een retourlabel en een passende oplossing. Deze oplossingen kunnen bestaan uit een nieuw fotoproduct (herdruk), een waardebon of je krijgt je geld terug. Netjes toch? 


Ik ben zeker tevreden over dit item! De details op de foto blijven goed zichtbaar na het afdrukken en de kleuren komen goed overeen! Ik had nog nooit eerder een foto laten afdrukken op canvas – wel op andere materialen. Deze zijn van mindere kwaliteit dan dit item. Wanneer ik nog een foto zou willen afdrukken, zou ik zeker weer gaan voor deze site! 

Dit artikel bevat een gesponsord item – van TopDoek.nl

goedkoop canvas, cadeau, foto op canvas, doek, poster

Posted by

Hey! Mijn naam is Sandra, ik ben 22 jaar en woon in provincie Groningen. Op deze blog vindt je reisverhalen, reviews en tips!

One thought on “Review; canvas van TopDoek.nl

Laat een reactie achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.