Must see in Utah; Bryce Canyon

Eerder kon je natuurlijk al lezen over Monument Valley, het park wat voor mij zeker een hoogtepunt was tijdens onze roadtrip. Maar ook Bryce Canyon was een ontzettend gaaf en bijzonder park. Wij deden hier een horseback trail, maar ook wanneer dit niks voor je is, is Bryce Canyon sowieso een aanrader om te gaan bekijken! 


Algemene informatie

Bryce Canyon is niet echt een ravijn, maar een serie natuurlijk gevormde ‘amfitheaters’. Door erosie en invloeden van het water zijn de bijzondere rotsformaties ontstaan. Deze invloeden gaan natuurlijk nog steeds door, mede ook door het smeltwater wat van bovenaf de canyons instroomt. Hierdoor zal het landschap nog steeds blijven veranderen. De officiële naam voor de kalk- en zandstenen rotsformaties is ‘hoodoos.’ 

Het park is het gehele jaar door te bezoeken, ieder seizoen heeft hier natuurlijk zijn eigen charmes! In de winter kan hier erg veel sneeuw vallen,  zoals wij hoorden tijdens de horseback trail. Ook kunnen de temperaturen hier flink dalen. Toen wij er waren was het er ruim boven de 30 graden, nu ik dit typ, is het er -7! 

Zelfs wanneer je naar het park toe rijdt kom je al bijzondere rotsformaties tegen. De weg is al het ware aangelegd door de rotsen heen. Op de weg naar het park toe zie je een aantal van deze ‘tunnels’ 

Het park

Wanneer je richting Bryce Canyon rijdt, kom je eerst langs de Ruby’s Inn. Dit is één van de oudste verblijfsplaatsen in dit gebied, welke nog steeds in gebruik is als hotel. Daarnaast is de ook de plek waar uit de georganiseerde activiteiten zoals de horseback trails worden georganiseerd. Daarnaast is er een kleine supermarkt en souvenirs winkel in het gebouw. 

Tegenover de Ruby’s Inn heb je nog een leuk winkeltje waar je naast souvenirs ook eten/ijsjes hebt. Heel leuk vormgegeven! Het lijkt van buitenaf alsof er allemaal verschillende winkeltjes zijn. Wanneer je binnen bent zie je echter dat alle winkeltjes met elkaar zijn verbonden. 

Er is één toegangsweg om het park zelf in te komen, je komt net als bij de andere parken langs een toegangspunt waar je je entreeprijs betaald of je National Parks pas laat zien. Net als in de andere parken heb je ook hier weer een visitor centre, waar je informatie ziet over het park. Je krijgt bij binnenkomst al een plattegrond met informatie en de view points, wij sloegen daarom het visitor centre over. 

Over het algemeen vond ik de visitor centre’s persoonlijk niet heel erg boeiend, ik vind het veel mooier om de omgeving met mijn eigen ogen te zien. Veel belangrijke informatie staat vaak wel aangegeven op bordjes of op je plattegrond. 

Wij hadden helaas maar weinig tijd voor het park zelf, aangezien we vanaf Salt Lake City naar Bryce Canyon reden en ook eerst de horseback trail deden voor we het park echt in gingen. Hierdoor hadden we eigenlijk alleen het einde van de middag om het park te bezoeken. 

Net als in de meeste National Parks heb je in Bryce Canyon ook ontzettend veel hiking trails (waarvan wij er niet één gedaan hebben, vanwege de korte tijd en de warmte). Daarnaast is er een scenic view drive door het park. Deze is zo’n 29 kilometer lang en hieraan liggen als ik het goed heb 15 view points. In het park zelf bevinden zich nog twee campgrounds en is er de Bryce Canyon Lodge, zo kun je in het park zelf verblijven. 

Wij reden de scenic drive en stopten onderweg bij de meeste view points. Vanaf ieder view point heb je een uniek en wisselend uitzicht over de canyons en rotsformaties. De mooiste view points vond ik toch wel de bekende sunrise en sunset points. Wanneer je hier ’s ochtend of ’s avonds komt heb je ontzettend mooie uitzichten met de zonsopkomst of zonsondergang. 

Naast al deze rotsformaties is er ook wat ‘wildlife’ te zien in dit park. Nu hebben wij tijdens de gehele roadtrip maar weinig wildlife gezien, op wat prairie dogs na, zagen we eigenlijk geen wilde dieren. 

In Bryce Canyon zagen we ook niet echt ‘wildlife’ in de vorm van Mountian Lions, maar zagen we wel een aantal Pronghorn Deers en een Ground Squirrel. De onderstaande deers liepen rustig te grazen dichtbij de weg, zijn blijkbaar wel wat gewend met alle auto’s die dagelijks door het park rijden.

De Ground Squirrel kwam vanuit de canyon omhoog geklommen leek het, en kwam ook ontzettend dicht bij de toeristen. Hij (of zij 😉 ) zat zo dichtbij dat je hem bij wijze van zou kunnen aaien. Eén van de toeristen gaf het beestje een beetje water, waar hij gelijk op aanviel!

Omgeving

Wij verbleven voor één nacht in Panguitch, vlakbij Bryce Canyon, voor we verder reden richting St. George. Het liefst had ik meer tijd gehad in de omgeving van Bryce Canyon, behalve Bryce heb je hier namelijk ook Dixie National Forrest en Ceder National Monument, welke beide ook ontzettend mooi zijn om te zien. 

Uitzicht vanaf één van de hoogste punten in Cedar National Monument

Bryce Canyon is een ontzettend mooi en bijzonder park om te zien, trek hier zeker ook een hele dag voor uit! Het liefst meerdere dagen – zodat je ook de omliggende omgeving kunt bekijken! De rotsformaties, hoodoos, die je hier ziet, zie je volgens mij nergens anders. Door hiking trails te volgen heb je de kans om deze van erg dichtbij te bewonderen! 

Advertenties

Posted by

Hey! Mijn naam is Sandra, ik ben 22 jaar en woon in provincie Groningen. Op deze blog vindt je reisverhalen, reviews en tips!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.