Geld besparen tijdens je roadtrip? Met deze tips kan het!

Geld besparen, ik doe het graag waar het kan! Meer geld besparen betekend dat je meer of langer kunt reizen toch? Of dat je het aan iets anders kan besteden, je spaarpot meer vult of wat je ook maar wilt. Geld besparen kun je natuurlijk doen in je dagelijks leven, bij het kopen van een vliegticket maar dus ook tijdens het roadtrippen!


Vermijd tolwegen

Dit is helemaal niet zo moeilijk, je kan dit namelijk vaak gewoon invoeren op je GPS. Controleer hierbij wel even hoeveel kilometer je dan moet omrijden, wanneer dit heel veel kilometer is, bespaart het natuurlijk niet omdat je het geld dan alsnog uitgeeft aan brandstof.

Tolwegen vermijden kan daarnaast ook nog eens heel leuk zijn, tolwegen zijn vaak de snelwegen. Maar wanneer je niet over snelwegen rijd, en meer door dorpjes en over andere kleinere weggetjes kun je een hoop leuke dingen tegen komen!

Tank niet langs de snelweg

Net als in Nederland, is tanken in het buitenland langs de snelweg vaak duurder. Indien je sowieso al niet over de snelwegen rijd, hoef je minder te letten op waar je tankt. Als je wél op de snelweg rijd, kan het lonen om de snelweg even te verlaten om in een dorpje of iets dergelijks te gaan tanken.

Als je dan toch de snelweg verlaat om ergens anders te gaan tanken – misschien ontdek je in dit dorpje ook nog wel leuke plaatsen die je wilt bezoeken! Ook kun je hier eventueel gelijk op zoek naar een supermarkt om zo aan je lunch te komen in plaats van eten in een restaurantje. 

Zorg dat je auto in orde is

Iets wat niet direct besparend werk, maar indirect kan het je wel geld gaan besparen. Zorg voordat je gaat roadtrippen dat je auto in orde is, je kunt hem zelf checken of laten checken door een monteur. Je wilt natuurlijk niet onderweg stil komen te staan en hierdoor een hoop extra kosten aan reparaties krijgen! Controleer ook je bandenspanning, wanneer deze goed is zal je auto minder verbruiken!

Bij een huurauto ligt dit natuurlijk iets anders, je rijd er dan natuurlijk niet mee naar een monteur voor een check. In dit geval moet je er op vertrouwen dat het verhuurbedrijf je een kwalitatief goede auto meegeeft zonder gebreken. Indien dit onderweg niet zo is en je krijgt pech wat buiten jou macht ligt, dan is het verhuurbedrijf verantwoordelijk en moeten ze  een andere auto voor je regelen. 

Laat je niet ompraten bij het huren van een auto

Wanneer je een auto huurt in het buitenland, gaan de medewerker je vaak proberen om te praten om allemaal aanvullende verzekeringen af te sluiten. Kijk daarom van te voren goed wat er sowieso bij de prijs in zit qua verzekeringen en kijk voor je zelf wat je voor aanvullende verzekeringen wilt afsluiten.

Lees ook: Roadtrip met je eigen auto; waar moet je om denken?

Een auto kopen in plaats van huren

In sommige landen is het huren van een auto zó duur of ligt de kostprijs van een (tweedehands) auto juist zo laag, dat het voordeliger kan zijn om een auto te kopen voor je roadtrip. Na je roadtrip kun je de auto vaak voor dezelfde prijs of voor iets minder weer verkopen. Zo heb je dus voor weinig geld een auto voor tijdens je roadtrip, vooral wanneer je voor langere periode onderweg bent scheelt dit heel wat geld! Hierbij moet je van te voren wel goed uitzoeken welke verzekeringen je moet afsluiten om met de auto op pad te mogen!

Neem zelf een GPS mee

Wanneer je een auto huurt en voor langere periode onderweg bent, kun je beter zelf je GPS meenemen. Wanneer je een GPS bij je auto huurt, betaal je per dag extra voor het systeem.

Je kunt natuurlijk binnen de EU je eigen internet bundel gebruiken of je download vooraf offline kaarten van Google Maps, zo kun je je telefoon ook gebruiken als navigatie in plaats van het meenemen van een GPS systeem.

Vergeet naast je GPS niet om een kaart mee te nemen, mocht je internet verbinding het opgeven of je GPS laadt geen kaarten meer – kun je met de kaart toch verder zonder al te veel om te rijden. 

Houd je rijgedrag in de gaten

Iets wat je eigenlijk altijd zou moeten doen, dus niet alleen tijdens het roadtrippen maar ook wanneer je bijvoorbeeld naar je werk rijdt. Dus niet te hard rijden en goed vooruit kijken naar de situatie zodat je op tijd kunt ingrijpen. Trek rustig op en houd zoveel mogelijk een constant tempo aan zodat je auto zuiniger rijdt.

Een roadtrip hoeft niet naar een verre bestemming te zijn!

Om een roadtrip te maken hoef je natuurlijk helemaal niet ver van huis te gaan. Ook in Frankrijk of Duitsland kun je een hele mooie roadtrip maken! Zo bespaar je ook nog eens enorm veel geld op vliegtickets. 

Binnen Europa zijn er zoveel mooie plekjes, je hoeft niet naar de andere kant van de wereld voor een mooie reis. Er zijn genoeg bestemmingen te vinden op een paar uurtjes afstand van Nederland!

Planning

Stippel je route voordat je weggaat gedetailleerd uit. Hoe leuk het ook kan zijn om zonder voorbedachte planning op pad te gaan, met je planning kun je echt wat geld besparen. Zo kun je door vooraf te plannen de dure plaatsen vermijden, zo als de al eerder genoemde tolwegen vermijden. Kijk ook waar je je auto parkeert wanneer je een stad in wilt of een bezienswaardigheid wilt gaan zien. Probeer de betaalde parkings te vermijden. 

En over een stad gesproken, wanneer je de stad bezoekt aan het begin of eind van je roadtrip – gebruik je auto deze dagen dan niet! In de steden kun je vaak veel te voet doen, dit scheelt je weer in de brandstof kosten. Helemaal wanneer je een huurauto hebt, haal de auto dan op ná je bezoek aan de stad of breng ‘m terug voor je de stad bezoekt! Scheelt je weer een paar dagen in de kosten voor het huren!


Allemaal kleine dingetjes om rekening mee te houden tijdens je roadtrip, om zo wat geld te besparen! Je hebt eerder kunnen lezen wat onze roadtrip in Amerika kostte, maar echt, zo duur hoeft het niet te zijn hé! Onze roadtrip was enorm duur, hier hebben wij ook weer van geleerd. Ook met een kleiner budget kun je een ontzettend mooie roodtrip maken!

Lees ook: 20 manieren om geld te sparen om vaker te reizen!

Booking.com

Advertenties

Posted by

Hey! Mijn naam is Sandra, ik ben 22 jaar en woon in provincie Groningen. Op deze blog vindt je reisverhalen, reviews en tips!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.