Leukste (fast)food ketens in Amerika

Tijdens onze roodtrip verbleven we telkens in hotels – waar het ontbijt niet bepaald fantastisch was. Daarnaast gingen we ook voor lunch en avondeten naar restaurants of andere food-tentjes. Lunch kun je nog wel kopen in de supermarkt maar ’s avonds hadden we toch liever een bord warm eten! In de twee weken dat we in Amerika waren, hebben we dus heel wat foodketens gezien! 


Sommige (fast)foodketens zullen ook in andere landen bestaan dan alleen Amerika, echter vond ik deze wel typisch Amerikaans. Bij alle ketens die ik benoem in dit artikel hebben wij wel één of meerdere keren gegeten. Er zullen vast nog een hoop andere goede en lekkere foodketens zijn!  Hieronder lees je welke mijn favoriete ketens waren! 

Pizza Hut

Pizza Hut is één van de ketens die ook in andere landen zijn. Toch had ik de keten nog nooit (bewust) in Nederland of omliggende landen gezien. (Toevallig laatst wel, toen we in Luxemburg waren!) En na wat googelen zag ik dat de keten ook vestigingen heeft in Nederland. (Maar natuurlijk niet hier in het noorden, vandaar dat ik het niet wist. 😉 )

Pizza Hut is in mijn ogen het meest geschikt voor lunch of diner. Tenzij je pizza wilt als ontbijt. 😉 Wij kwamen in Grand Junction bij de Pizza Hut om te lunchen. We bestelden Garlic Rolls met een pizza om te delen. Eigenlijk waren de Garlic Rolls (kleine knoflookbroodjes) nog lekkerder dan de pizza! 

Dunkin’ Donuts 

Dunkin’ Donuts zit inmiddels natuurlijk ook in Nederland, toch kom je de keten hier lang niet zo vaak tegen als in Amerika. 

Dunkin’ Donuts is een prima keuze om een tussendoortje te scoren! Er is zó veel keuze uit donuts met verschillende toppings, het liefst zou ik ze allemaal proberen! 

Naast donuts kun je hier ook prima terecht voor een drankje zoals koffie of frisdrank. Ik koos voor een medium ijskoffie – en omdat in Amerika natuurlijk alles groot, groter, grootst is, kreeg ik een halve liter ijskoffie! 

Denny’s 

Denny’s is een grote keten die je overal in Amerika wel tegenkomt. Bij de Denny’s kun je de hele dag door terecht, dus voor zowel ontbijt, lunch als avondeten. Wij gingen een aantal keren naar de Denny’s om te ontbijten. Echt een gezond ontbijt hoef je hier niet te verwachten, er worden veel pancakes, waffles en French toast geserveerd. Je kunt ook kiezen voor scrambled eggs met getoast brood, als je geen zin hebt in zoveel suiker. 😉 

Naast al deze zoetigheden kun je hier ook (country fried) steak krijgen, en dat als ontbijt! Inclusief aardappels, alles er op en er aan. Mij niet gezien, dat bewaar ik wel voor het diner, haha! Maar voor de liefhebbers – je kunt hier dus ontbijten met biefstukken. 

IHOP 

International House of Pancakes, voor veel mensen vast een bekende keten. Een héle ruime keuze uit pancakes, waffles en crêpes. Met alle denkbare toppings en toevoegingen die je maar kunt bedenken. 

Wij kwamen twee keer bij de IHOP – één keer voor het ontbijt en de andere keer voor lunch. Persoonlijk zou ik hier liever voor een laat ontbijt komen of ook voor de lunch. Als ontbijt liggen die pancakes toch wel zwaar op de maag. 😉 Het zijn ook hier natuurlijk geen kleine porties – ik kreeg bij mijn ontbijt maar liefst 5 pancakes! Voor sommige zal dit prima zijn, ik kreeg er niet meer dan twee op… 

Outback Steakhouse

Geen fastfood dit keer! Outback Steakhouse is een super goed en lekker restaurant! We zijn volgens mij drie of vier keer tijdens onze roadtrip hier geweest om te dineren. Super lekkere steaks en andere rundvlees-gerechten maar ook een paar kip-gerechten. En, niet te vergeten, mijn favoriet uit dit restaurant – Coconut Shrimps! Eigenlijk een voorgerecht maar ze waren ook als bij-gerecht te bestellen naast je hoofdgerecht. Echt, zo lekker! Deze heb ik dan ook ieder keer besteld!

En wat ook heel lekker was – Sweet Potatoe! Ik ben dol op zoete aardappels en er waren maar weinig restaurants in Amerika waar we deze konden krijgen. Des te blijer was ik dus dat ik ze hier wel kon bestellen!

Naast het lekkere eten hebben ze hier ook super lekkere en gevarieerde cocktails. (Welke ook nog eens goedkoper zijn dan de wijntjes…) 

Lees ook: Amerika; 10x dingen die mij opvielen

Wist je dat? 

  • Je koffie of frisdrank de gehele tijd wordt bijgevuld nadat je één keer hebt besteld? 
  • Je daardoor in theorie de hele middag/avond voor heel weinig geld kunt blijven zitten en drankjes krijgt? 
  • Dit toch niet de bedoeling is, ze willen in een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk klanten geholpen hebben. Ze letten goed en op wanneer je uitgegeten bent komt er vaak al iemand naar je toe. 
  • Iedereen een duidelijke eigen taak heeft – een host, iemand die water komt brengen, en een serveerster die de rest regelt. 
  • Outback Steakhouse bekend staat om de Australische steaks terwijl de oprichters hier nog nooit zijn geweest?
  • Een echte ‘lunch’ bestaat in Amerika eigenlijk niet, de hoofdmaaltijden  zijn het ontbijt en het diner. De lunch bestaat hierdoor uit bijvoorbeeld cheesecake, kleine sandwich of een hotdog.
  • Er bedragen op je bonnetje staan als suggestie voor een fooi? Bijvoorbeeld 8%, 15% of 18%? 
  • De belastingen op alcoholische drankjes (vaak) niet op de kaart staan? Je ziet de ‘echte’ prijs voor je drankje hierdoor pas op je bon. 
  • Je op veel plekken in Utah geen alcoholische drank mag bestellen wanneer je geen eten besteld? 

Dit waren voor mij de favoriete restaurants en foodketens! Stuk voor stuk lekker (de meeste niet zo gezond…) eten en daarnaast ook allemaal prima betaalbaar! De meeste bovenstaande ketens zijn echter fastfood dat terwijl wij in Nederland eigenlijk zelden naar een fastfoodketen gaan. In Amerika kozen we wel sneller voor een keten met fastfood, wij vonden het echt lastig om goede restaurants te vinden! 

Welke foodketen ik trouwens minder goed vond, was de taco-bell. Sven had het al een tijdje hierover als we de restaurants tegen kwamen, ik was wat minder enthousiast. Ik houd sowieso niet zo van wraps, taco’s en dergelijke. Uiteindelijk gingen we in Salt Lake City toch naar de taco-bell, maar wat viel ons dit allebei tegen! Is trouwens heel persoonlijk hoor – net als met de rest uit het bovenstaande lijstje!

Booking.com

Advertenties

Posted by

Hey! Mijn naam is Sandra, ik ben 22 jaar en woon in provincie Groningen. Op deze blog vindt je reisverhalen, reviews en tips!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.