Wat neem je mee tijdens een roadtrip?

Nadat je je roadtrip gepland hebt en eventueel je hotels geboekt, dan begint het nadenken over wat je allemaal gaat meenemen. Inpakken voor een roadtrip vergt toch wat meer voorbereidingen. Wat meer nadenken en plannen dan wanneer je een all-in reis boekt! Zowel qua voorbereiding op de reis zelf, als tijdens het inpakken.


Documenten en pasjesNatuurlijk tijdens iedere reis belangrijk, alleen moet je bij een roadtrip nog wat meer documenten mee dan bij een andere reis. Zorg dat je schadeformulieren, een ANWB of andere wegenwacht pas mee hebt en natuurlijk de formulieren die bij de auto horen (groene kaart, kentekenbewijs). 

Kijk ook goed naar welke vignetten en mileustickers je nodig hebt. Kun je deze vooraf regelen of moet je zorgen dat je voldoende losgeld meehebt om ze bij een grenspost te kopen?

Tijdens roadtrips is het in sommige landen verplicht om een aantal items in je auto te hebben in het geval van ongelukken of pech. Check dit dus goed voordat je op pad gaat!

Lees ook: Roadtrip met je eigen auto, waar moet je om denken?

Eten en drinken

Vooraf of tijdens je roodtrip in een supermarkt eten en drinken kopen scheelt vaak heel wat geld! Sowieso handig natuurlijk om zelf wat mee te nemen, vooral wanneer je niet weet wanneer je weer een restaurant gaat tegenkomen. En snacken onderweg is ook altijd lekker natuurlijk!

Zorg ook dat je een koelbox meeneemt! Wij deden dit niet waardoor we warm water en gesmolten repen hadden.. 😉 Sowieso blijft het natuurlijk langer ‘vers’ in een koelbox, het smaakt ook wel zo lekker wanneer je alles gekoeld kunt bewaren. 

Lees ook: Auto huren in het buitenland, waar moet je om denken?

Comfort en hygiëne onderweg

Een schone, opgeruimde auto reist wat mij betreft het fijnst. Nu ben ik niet zo’n autopoetser; ik laat af en toe de auto bij de wasstraat helemaal schoonmaken en tussendoor is het vaak een rommeltje. Maar tijdens lange ritten vind ik het niet fijn om tussen de rommel te zitten. Een afvalzakje is altijd handig; snack-papiertjes en lege flesjes kun je hier gelijk in doen. Ook kun je iets van babydoekjes of een rol toiletpapier meenemen om je handen mee schoon te maken. 

Qua comfort kun je een nekkussentje meenemen, of misschien zelf een gewoon kussen, indien je met je eigen auto reist. Ik ben vaak de bijrijder (aka co-piloot, zoals ik het zelf noem), en vind het dan heerlijk om met mijn benen opgetrokken te zitten. In de meest ideale situatie met een kussen of fleecedeken tussen mijn benen en de deur. Comfort is belangrijk als je een lange rit moeten maken!

Veiligheid en benodigdheden voor de auto

Zorg er altijd voor dat je een eerste-hulp doosje in de auto hebt liggen, niet alleen voor tijdens ongelukken, maar ook wanneer je om andere redenen een pleister of iets dergelijks nodig hebt. 

Zorg dat je altijd een fles motorolie bij je hebt en een reserveband of  compressor. (Ligt eraan wat bij jou auto van toepassing is). Net als een gevarendriehoek en een extra lampensetje voor de auto, zorg dat je het altijd mee hebt onderweg! 

Gebruik je navigatie op je telefoon of neem je een los navigatiesysteem mee? Zorg er in beide gevallen in elk geval voor dat je de kabeltjes bij je hebt om ze op te laden. Indien je dit opladen niet in de auto kunt doen, zorg er dan zeker voor dat je een goede powerbank mee neemt!

Muziek en ander entertainment

Radio; meer reclame en geklets dan muziek! Zorg zelf voor een playlist op je telefoon of USB om tijdens je reis toch leuke nummers te kunnen luisteren. Voor de co-piloten; neem een boek of iets dergelijks mee om je te vermaken. Ik kan uren uit het raam staren en mee kijken naar het verkeer, maar ga me soms toch vervelen. Dan is het wel lekker om even een boek te lezen! Want zeg nou zelf; je zit écht niet de hele dag met elkaar te kletsen als je een hele reis samen hebt! 

Andere benodigdheden

Qua kleding en dergelijke is het voor een roadtrip natuurlijk niet anders dan een ander soort vakantie. Je past dit aan op je activiteiten en de te verwachten weersomstandigheden. 

Andere benodigdheden komen natuurlijk ook redelijk overeen met andere reizen; een camera, al je opladers en kabeltjes, wat je ook maar mee wilt hebben. 

Een roadtrip vereist een paar extra items welke ingepakt moeten worden – zoals benodigdheden voor je auto. Ook qua reis-planning vereist het wat extra voorbereiding, maar dit neemt natuurlijk niet weg dat dit niet leuk is! Voor mij begint de voorpret van het reizen al met de voorbereidingen! 

Lees ook: Hoe plan je de perfecte roadtrip?


Roadtrips blijven tot nu toe voor mij de meest fijne reizen; niet gebonden zijn aan één bestemming. Al zou voor een keer een all-in reis me ook wel wat lijken! Een weekje ontspanning en nergens aan hoeven denken! Tijdens een roadtrip moet je zelf toch wat meer assertief zijn en nadenken over je reis; je moet immers vaak flinke stukken rijden en bedenken wat je die dag wilt zien. 


Posted by

Hey! Mijn naam is Sandra, ik ben 22 jaar en woon in provincie Groningen. Op deze blog vindt je reisverhalen, reviews en tips!

Laat een reactie achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.