Rentalcars.com; ’s Werelds grootste online autoverhuurservice

Een auto huren voor je vakantie (bijvoorbeeld een roadtrip); het kan soms best een klus zijn om alle verschillende sites te vergelijken wat betreft de prijzen en de soorten auto’s. Maar er is een andere mogelijkheid; via rentalcars.com kun je op 53.000 plaatsen een auto huren! Het lijkt er op dat je dan wel een goede deal moet kunnen scoren, toch?

Rentalcars.com is een ‘partner-site’ van onder andere booking.com en priceline.com. Aangezien het dus een partner van booking.com is, een site die wij eigenlijk al-tijd gebruiken om hotels te boeken, is de werking ook vergelijkbaar.  


Via welke maatschappij huur je dan je auto?

Rentalcars.com claimt dus ’s werelds grootste autoverhuurservice te zijn; er wordt samengewerkt met 900 bedrijven in 160 landen! Huren kan onder andere bij Alamo, Hertz, Sixt en Europcar, een aantal van de bekendere verhuurders. Maar daarnaast zijn er ook een tal van andere (kleinere) verhuurbedrijven waar je via deze site kunt huren. De keuze is reuze, haha! 

Je kiest simpelweg je bestemming en data, de site bekijkt de mogelijkheden. Je kunt makkelijk selecteren, zodat de goedkoopste bovenaan komt. te staan. Er zijn ook opties om te kiezen welke verhuurbedrijven mogen worden weergegeven, hoeveel zitplaatsen je wilt, wat de maximale prijs mag zijn en dergelijke. 

De ‘landingspagina’ van de site; je ziet gelijk een overzichtje van de bekendste verhuurbedrijven. Vergelijkbaar met booking.com wat betreft het zoekveld toch?

Voorwaarden voor het huren van een auto 

Om een auto te kunnen huren moet je, vanzelfsprekend, aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze kunnen iets afwijken per verhuurmaatschappij, dit wordt dan duidelijk vermeld. 

  • Om überhaupt te kunnen boeken (los van de andere voorwaarden) heb je een debit- of creditcard nodig. Eigenlijk net zo als bij een boeking bij booking.com
  • Bij de meeste verhuurders waar mee word samen gewerkt dienen de huurders tussen de 21 en de 71 jaar oud te zijn. Is één van de bestuurders jonger dan 21 of ouder dan 71? Dan betaal je vaak een extra toeslag. 
  • Voorlopige rijbewijzen worden niet geaccepteerd. Bij de meeste verhuurders dien je je rijbewijs minimaal twee jaar in bezit te hebben.
  • Voor sommige landen dien je en internationaal rijbewijs te hebben,  indien dit zo is, staat dit aangegeven op je voucher. 

Bovenstaand zie je een aantal van de voorwaarden waar je aan moet voldoen, vanzelfsprekend zijn er nog meer voorwaarden en regeltjes voor het huren van een auto. Deze staan allemaal duidelijk beschreven in de Algemene Voorwaarden van de site. 

Hoe reserveer je een auto en beheer je deze boeking? 

Een reservering doe je via de site of de app. Je krijgt dan een voucher welke je mee moet nemen wanneer je de auto wilt ophalen. 

Liever telefonisch reserveren/boeken? Ook dat is mogelijk! Zelf zou ik liever via een app of site reserveren, om alle voorwaarden en kleine lettertjes goed te kunnen doornemen. Telefonisch kan er natuurlijk ook heel veel informatie worden gegeven, ik heb dit echter liever ‘zwart op wit’ staan om fouten of misverstanden te voorkomen. 

Je boeking beheer je online via rentalcars.com of in de app, zo kun je je reservering makkelijk wijzigen of indien nodig annuleren. In je dashboard/overzicht zie je al je boekingen in één overzicht staan. Met beheren van je boeking wordt bedoeld dat je iets kan aanpassen, zoals bijvoorbeeld een upgrade van je auto. 

Risico op extra kosten bij het afhalen van je huurauto?

Ik schreef natuurlijk al eens over het huren van auto’s in het buitenland en waar je dan op moet letten. Eén van de dingen die ik in dit artikel benoemde was het risico op extra kosten. Onder andere extra kosten doordat de medewerkers proberen om je een bepaalde verzekering ‘aan te praten’. Maar ook kunnen er opeens extra kosten bij je huurprijs op komen doordat je een extra bestuurder wilt. 

Op rentalcars.com wordt benoemd dat de meeste boekingen op deze site in principe inclusief alle toeslagen zijn, zoals de wegenbelasting, diefstalbescherming en dergelijke. Eventuele extra’s moet je echter wel betalen wanneer je de auto komt ophalen. Denk hierbij aan kosten voor een extra bestuurder en bijvoorbeeld jongerentoeslag. Hier wordt je echter wel vooraf voor ‘gewaarschuwd’, het is dus niet zo dat er opeens allemaal kosten bij komen. Ze zorgen er voor dat je hier van te voren van op de hoogte bent, fijn! 

Hoe gaat het verder met de betaling?

Ik kan natuurlijk geen uitspraken doen over alle verhuurmaatschappijen, maar kan wél mijn eigen ervaring vertellen natuurlijk. Wij boekten al een half jaar van te voren de huurauto voor onze roadtrip. (Ja, lekker op tijd en eigenlijk helemaal niet nodig. 😉 ) Tijdens deze boeking betaalden we al een deel van de totale huurprijs. De overige betaling + betaling voor de jongerentoeslag zouden we dan betalen bij het ophalen. 

Zoals jullie eerder konden lezen, ging hier bij ons iets mis. Op de ene factuur kwam het bedrag voor de geüpgrade auto – welke we niet kregen. De nieuwe factuur werd meegegeven, op de creditcard afschrijving bleef het zelfde bedrag staan. Uiteindelijk zou dit geregeld worden toen we de auto terugbrachten. Op dit punt ging er bij het verhuurbedrijf iets mis – in plaats van de restenderende $300 betaalden we $0,23… 

Dit is natuurlijk geen fout van rentalcars.com maar van het verhuurbedrijf zelf. Voor ons wel een voordelige fout! 😉

Is het echt goedkoper dan rechtstreeks boeken bij de verhuurmaatschappij?

Ik vergeleek Alamo.nl met rentalcars.com om te kijken wat het verschil in de prijzen is. De prijs leek weinig te verschillen in mijn vergelijking, bij Alamo zelf zou je iets goedkoper uit zijn. Echter heb je bij rentalcars.com de annuleringsverzekering/mogelijkheid tot annuleren standaard bij je prijs in tot 48 uur voor het ophalen. Dit is bij Alamo zelf niet het geval, indien je de auto annuleert tot 14 dagen vooraf, betaal je €35, hierna betaal je €47,50 en indien je annuleert binnen 24 uur voor aanvang dien je de gehele huursom te betalen! Op die manier komt rentalcars.com toch weer goedkoper uit dan rechtstreeks boeken bij de verhuurder. 

Ook vind ik de site overzichtelijker, je hebt in één overzicht verschillende huurmaatschappijen. Eigenlijk ziet dit overzicht er net zo uit als bij booking.com. 

Wat ik ook fijn vind, is dat de gehele site gewoon in het Nederlands te bekijken is. Ik kan best een woordje Engels, maar toch als er veel termen over verzekeringen en andere regeltjes worden door gegooid kan het soms best lastig zijn. Wanneer je bijvoorbeeld via Dollar een auto wilt huren, is de hele site in het Engels. Wanneer je dan via rentalcars.com een auto via Dollar wilt huren, krijg je alle informatie (en de prijzen!) gewoon in het Nederlands, vind ik persoonlijk wel zo fijn!


Ik vind dat rentalcars.com een fijne site is om je auto te reserveren. Je kunt zoveel verhuurbedrijven met elkaar vergelijken dat een goeie deal echt mogelijk is! En dat zonder dat je eerst een heleboel andere sites met elkaar moet gaan vergelijken. Gewoon in één overzicht alle prijzen en bedrijven met elkaar vergelijken, super fijn! 

De makers van deze partner site’s hebben goed werk geleverd! Wij gebruiken booking.com altijd en huurden ook via rentalcars.com toen wij een auto huurden in Amerika. De volgende keer gebruiken wij ook sowieso weer deze site! 

Advertenties

Posted by

Hey! Mijn naam is Sandra, ik ben 22 jaar en woon in provincie Groningen. Op deze blog vindt je reisverhalen, reviews en tips!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.