Reistag – wat kies jij?

Onlangs zag ik deze reistag voorbij komen op citizenof.com, een tag met 20 ‘dilemma’s’ waar je uit moet kiezen welke voor jou het meest van toepassing was. Ik vulde ‘m in en ik moet zeggen, sommige keuze’s waren geen gemakkelijke keuzes!


1. Zonvakantie of wintersport? 

We beginnen met een makkelijke keuze! Ik ga sowieso voor de zonvakantie. En dan niet omdat ik alleen maar op het strand wil liggen bakken maar omdat ik helemaal niet van sneeuw en kou houd! 

2. Reizen met vrienden of alleen reizen

Ik ben nog nooit met een vriendin of groepje vrienden op reis geweest maar ook nog nooit alleen op reis geweest. Eerlijk gezegd denk ik dat alleen reizen me in dit geval meer tegenstaat. Ik ben niet zo graag alleen en ondanks dat je wel contacten maakt tijdens het reizen denk ik dat ik me toch ‘alleen’ zou gaan voelen. 

Met vrienden heb je echter weer de kans dat de interesses ver uit elkaar liggen wat betreft waar je naar toe zou willen en wat je gaat doen tijdens je vakantie. Hier zullen we echter vast wel uit komen! Daarom zou ik toch liever met meerdere mensen op reis gaan dan helemaal alleen. 

3. Koffer of backpack

Ik ga toch voor de koffer, geen enorme koffer maar mijn kleine roze handbagage koffertje voldoet prima. Er past waarschijnlijk evenveel in als in een backpack maar het voordeel van een koffertje is dat je deze niet op je rug hoeft rond te sjouwen. 😉

4. Hotel of appartement? 

Makkelijke keuze! Appartement! Ik heb niks tegen hotels en kan oprecht genieten van hotelontbijtjes, maar voor een langere reis kies ik toch liever voor een appartement. Het is vooral fijn dat je naast een bed en badkamer ook je eigen keukentje en woonkamer hebt om ’s avonds je eten te koken en daarna op de bank te kunnen chillen als je zin hebt. 

Vorig jaar verbleven wij een paar dagen in een appartement in de Eiffel (Simmerath). Hier hadden we een vrij groot appartement met twee badkamers en slaapkamers, dat was eigenlijk wel wat overdreven voor twee personen. Maar toch super fijn om zelf een keuken te hebben en een bank om lekker op te chillen na een dag rondkijken in de omgeving. 

5. Parijs of Londen

Londen! Ik zeg al heel lang dat ik Londen graag een keer zou willen zien. Ook in Parijs ben ik nog nooit geweest maar toch ligt mijn voorkeur bij Londen. Ondanks dat ik absoluut niet van kou houd, lijkt het me ook wel heel gaaf om Londen een keer in December te bezoeken tijdens de kerstmarkten. 

6. Georganiseerd op reis of alles zelf regelen?

Wij regelen het liefst alles zelf. Voor onze roadtrip vorig jaar planden we alles zelf en dat alleen al is leuk om te doen! Ook konden we zo tussentijds nog wijzigingen in de route aanbrengen wat ook heel fijn is. Wanneer je opeens besluit ergens langer te willen blijven of toch in een andere stad een nachtje wilt verblijven kun je dit gemakkelijk regelen. 

7. Kamperen of een hostel

Lastige keuze! Ik vind kamperen eigenlijk niet heel erg leuk, behalve misschien met een camper of caravan, maar dat heb ik nog nooit gedaan. Maar het idee van overnachten in een hostel staat me ook tegen aangezien je dan vaak je badkamer of zelfs kamer met anderen moet delen. Op een camping heb je dan misschien iets meer privacy – je kunt je immers terug trekken in je eigen tent/camper/caravan. 

Wel lijkt het me dan heel tof om je tentje op een toffe plek neer te kunnen zetten – met een mooi uitzicht op zee bijvoorbeeld! Ik zou niet willen kamperen op een overvolle camping met allemaal gillende kinderen of heel veel drukte..

8. Griekenland of Italië?

Wederom ben ik in beide nog nooit geweest maar gaat mijn voorkeur denk ik toch uit naar Griekenland. Ook Italië lijkt me heel erg leuk maar om een of andere reden gaat mijn voorkeur uit naar Griekenland. De verschillende eilanden lijken me vooral erg mooi om te zien!

9. City trip of natuur trip?

Ondanks dat het ontdekken van verschillende steden ontzettend leuk vind zou ik toch liever een natuur trip doen. Tijdens onze roadtrip bezochten we verschillende steden en daarnaast een aantal Nationale Parken. Als ik moet kiezen gaat mijn voorkeur toch uit naar de rust van de natuur!

10. Luxe of back to basic? 

Ik ben stiekem wel een beetje een luxe paardje. Bij back to basic denk ik aan wildkamperen in the middle of nowhere zonder faciliteiten als een toilet en douche. Nee, dat is niks voor mij! Geef mij maar een hotel of appartementje! 

11. Wereldreis of losse trips

Een wereldreis staat hoog op mijn verlanglijstje. Helaas heb ik niet zo’n groot budget om dit nu al werkelijkheid te kunnen maken, maar wie weet, misschien ooit wel! Tot die tijd doen we het met losse trips, waar ik ook zeker geen problemen mee heb! 

12. Lange vlucht of korte vlucht? 

Dat is een makkelijke keuze! Sowieso heb ik een voorkeur voor korte vluchten, verveel me zo snel als ik zo lang stil moet zitten! Beetje jammer dat veel mooie bestemmingen zo’n eind weg zijn. 

13. Snorkelen of duiken

Nou vind ik zwemmen sowieso eigenlijk al niet leuk en zou ik dus niet snel gaan duiken of snorkelen. Maar als ik dan een keuze zou moeten maken zou ik voor snorkelen kiezen. Ik denk namelijk dat ik helemaal in paniek zou raken wanneer je dieper in het water bent met duiken en hierdoor niet snel weer boven water kunt komen. 

14. Actief of luieren

Luieren kan soms heerlijk zijn maar toch reis ik liever wat actiever! Op reis wil ik zoveel mogelijk zien van de omgeving en zoveel mogelijk activiteiten doen. 

15. Westers eten of lokaal eten

Wat de boer niet kent, dat eet ‘ie niet – zo zeggen ze dat toch? Zo iemand ben ik ook wel, ik probeer niet snel nieuwe dingen dus kies graag voor het westerse eten wat ik ken!

Af en toe vind ik het wel leuk om iets nieuws te proberen, maar dan liever in kleine porties. Zoals bijvoorbeeld bij tapas, zodat je niet in één keer een groot bord vol hebt van één of ander vreemd gerecht. Als ik dan iets niet lust wat ik probeer, is het in elk geval niet heel erg veel.

16. Cruise of roadtrip? 

Degene die mij al langer volgen op mijn blog wisten vast mijn keuze ook al zonder de tekst te lezen! Mijn keuze valt sowieso op de roadtrip! 

Bij een cruise ben je meer ‘gebonden’ voor mijn gevoel, je zit vaak toch een behoorlijke tijd op het schip zonder dat je eraf kunt wanneer je dat wilt. Minder vrijheid dus. En laat dat nou net zijn waar ik zo van houd tijdens het reizen – de vrijheid om te doen wat je wilt en wanneer je wilt!

17. Safari of festival trip

Safari! Het lijkt me ontzettend tof om de wilde dieren in natuurlijke omgeving te zien! Festivals spreken mij vanwege de drukte sowieso al minder aan. 

18. Wandelen of fietsen? 

Een hele fiets-vakantie zie ik niet zo zitten maar fietsen tijdens je vakantie of citytrip vind ik dan wel weer leuk! Op een snellere manier de must see’s bij langs zonder afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer. 

19. Verrassingsreis of alles tot in de puntjes geregeld? 

Ondanks dat een verrassingsreis me heel erg leuk lijkt, heb ik toch liever een tot in de puntjes (zelf) geregelde reis. Ik vind het gewoon fijn om van te voren te weten waar ik aan toe ben en waar ik heen ga. 

Desondanks lijkt een citytrip via sprs.me me ook heel erg leuk! Vooral omdat ik dit nog nooit gedaan heb en toch wil ervaren hoe het is om op reis te gaan zonder van te voren je bestemming te weten. 

20. Westkust USA of Oostkust USA?

Misschien wel de moeilijkste keuze van deze hele reistag! Ik zou nog zoveel meer van Amerika willen ontdekken behalve het kleine stukje wat we nu hebben gezien! Ik denk dat mijn voorkeur als eerste uitgaat naar de Westkust… Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik nooit naar de Oostkust zou willen, ik wil het liefst natuurlijk heel Amerika willen ontdekken! 

Nou hebben wij natuurlijk al wel een ‘stukje’ westkust gezien tijdens onze roadtrip maar er is nog zoveel meer! Ik zou ook Los Angeles, San Fransisco, Yellowstone en zoveel andere parken willen zien!


Dat waren ze! De twintig ‘dilemma’s’ van deze reistag! Vul jij ‘m ook in? Vergeet dan niet om citizenof.com te linken! Kijk zeker ook even op haar blog, om te zien wat haar antwoorden waren op deze reistag!

En zoals ik al zei – niet alle keuzes waren makkelijk! Ik heb natuurlijk nog niet zoveel van de wereld gezien en zou het liefste de hele wereld gaan ontdekken – dat maakte het kiezen tussen verschillende bestemmingen ook zo ontzettend lastig. 

Posted by

Hey! Mijn naam is Sandra, ik ben 22 jaar en woon in provincie Groningen. Op deze blog vindt je reisverhalen, reviews en tips!

Laat een reactie achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.