Vakantieveilingen, de moeite waard?

Vakantieveilingen; iedereen kent het waarschijnlijk wel. Ik keek er voorheen nooit op, tot ik laatst (uit verveling) wat rondscrolde en meebood op een aantal veilingen. Hiermee won ik een veiling voor een hotelvoucher, zoals jullie eerder konden lezen. Maar hoe gaat dat? Zijn het echt goede deals of betaal je eigenlijk net zoveel als bij een normale boeking?


Eigenlijk doet de naam VakantieVeilingen een beetje afbreuk aan heel veel andere producten die je op de site ziet. Behalve vakanties vind je namelijk dagjes weg, zoals dierentuinen maar ook producten zoals stofzuigers, pannen, sieraden en een hoop andere producten!. Het aanbod is dus erg gevarieerd. 

Waar moet je op letten tijdens het bieden?

Stel je ziet een leuke veiling waarop je wilt meebieden, waar moet je dan op letten? Lees de algemene voorwaarden even door, deze staan per veiling beschreven. Veel hotelvouchers en vouchers voor dagjes uit zijn namelijk maar beperkt te gebruiken. Ook staat hierin op welke dagen ze gebruikt mogen worden en op welke dagen er extra kosten worden berekend. 

Zoek zelf ook de nieuw waarde van een product op, kijk hoeveel een dagje uit of hotel overnachting normaal gesproken kost. Soms kun je zo enthousiast meebieden dat je dit even vergeet. Hierdoor heb je kans dat je toch te veel bied en je helemaal niet zo’n goede deal koopt.

Extra kosten?

Iets wat standaard wordt mee berekend zijn de administratiekosten, dit is ook duidelijk terug te vinden op de site. Deze bedragen €5 per gewonnen veiling. Maar je moet goed opletten bij hotelvouchers en dergelijke! Zo moest ik €10 extra betalen tijdens het boeken vanwege een boeking in het weekend en kwamen er bij het inchecken nogmaals €10 servicekosten bij! 

Andere acties

Af en toe zie je ook andere acties voorbij komen op VakantieVeilingen, zo kocht ik laatst treinkaarten voor, als ik het goed heb, 24 euro. Het waren twee kaarten voor een enkele reis, dus beide te gebruiken voor een andere dag. Super handig! Ik had toevallig twee enkele reizen nodig, dus kocht ik deze kaarten voor mijn weekendje naar Haarlem.

Later zag ik dat deze actie af en toe terug komt, dus kocht ik later nogmaals de treinkaarten, dit keer voor onze citytrip naar Kopenhagen. Deze acties zijn dus geen veilingen, deze producten koop je voor een vaste prijs. Je krijgt dan vouchers met een code, deze code vul je vervolgens in bij het kopen van je tickets.

Veel slechte reviews 

Google je op reviews voor vakantieveilingen.nl, dan zul je een hoop slechte reviews en ontevreden klanten tegenkomen. Waardebonnen die niet voldoen aan de omschrijving, problemen met de bezorging van een product, producten die kapot blijken te zijn… Ja, wat kan ik hier over zeggen? Zelf heb ik namelijk enkel twee vouchers gewonnen waar ik weinig negatiefs over kan zeggen. 

Producten die je besteld komen misschien niet gelijk de volgende dag binnen, zoals bij een webshop vaak wel het geval is. Maar om daarover nou een slechte review te schrijven? Bij een ondeugdelijk of kapot product, lijkt het me logisch dat je eerst contact op neemt met VakantieVeilingen zelf, voor  je een slechte review schrijft. 

Daarbij is het natuurlijk een kwestie van goed lezen; over het algemeen zijn de beschrijvingen duidelijk. Ook is de beschikbaarheid van hotels natuurlijk niet aan vakantieveilingen; de keten of het hotel heeft hier inzicht in. Vakantieveilingen is hierin eigenlijk een ‘tussenpersoon’, mijn inziens dan. 


Ik ben eigenlijk prima tevreden over mijn gewonnen veilingen; het hotel was zo’n €100 goedkoper – ik heb het immers zelf duurder gemaakt door wellness erbij te boeken. Daarnaast had ik een fotocadeau bon gewonnen voor een foto op aluminium. Deze had een waarde van €49,95 en won ik, inclusief administratiekosten, voor €7! Opzich een prima deals dus. Zolang je zelf goed op let en je niet laat meeslepen in het bieden kun je voor zowel vakanties als producten goeie deals scoren!

Posted by

Hey! Mijn naam is Sandra, ik ben 22 jaar en woon in provincie Groningen. Op deze blog vindt je reisverhalen, reviews en tips!

Laat een reactie achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.