Wat kostte onze citytrip naar Kopenhagen?

Eerder schreef ik al eens over de kosten van onze roadtrip naar Amerika en schreef ik een artikel over hoe je je reiskosten kunt bijhouden. Zelf vind ik het altijd interessant om te lezen hoeveel anderen kwijt waren aan een bepaalde reis. Veel kun je natuurlijk wel op internet vinden, en dan vooral de kosten voor het verblijf en de vluchten.

Maar wat ook handig is om te weten, is hoe duur de overige kosten zullen zijn. Wat betaal je bijvoorbeeld voor het eten in Kopenhagen? Of wat ben je kwijt voor een activiteit?


Voor vertrek hadden we al euro’s gewisseld voor Deense kronen. We hadden dus 2600 Deense kronen mee, wat overeenkomt met 410 euro. Verder konden we overal pinnen, waar we dus ook het meeste gebruik van hebben gemaakt. De Deense kronen hebben we voornamelijk gebruikt voor het eten en een aantal activiteiten.

Vervoer naar het vliegveld

We zijn met de trein naar Schiphol gegaan, hiervoor kocht ik trein kaarten via VakantieVeiligen. Ik kocht 2 keer een setje van twee enkele reizen voor een totaal van 50 euro.

We kozen hiervoor omdat we voor het parkeren op Schiphol duurder uit zouden zijn, zeker in combinatie met de benzine/diesel kosten. Wel ben je natuurlijk een stuk langer onderweg, wat voor ons nu niet echt uitmaakte aangezien we pas om 15.10 zouden vliegen.

Voor ons is het namelijk niet haalbaar om met de trein naar het vliegveld te gaan als we vroeg in de ochtend vliegen. Tenzij we de dag ervoor al richting Schiphol zouden gaan.

Hotel en vliegtickets

Via TUI boekten we de citytrip naar Kopenhagen, ideaal aangezien de vliegtickets hier dus al bij in zitten. Helaas zat er geen transfer bij in, hier hebben we dus nog extra kosten voor moeten maken.

In totaal betaalden we hiervoor €689,50, voor 4 nachten inclusief ontbijt. Bij dit bedrag zaten ook de luchthavenbelastingen en boekingskosten inbegrepen.

Vervoer in de stad

Aangezien er bij de reis van TUI geen transfer van en naar de luchthaven bij zat, gingen we met de trein vanaf de luchthaven naar het vliegveld. Hiervoor betaalden we 72DKK voor een enkele reis per persoon. In totaal kostte dit dus ongeveer €20, voor de heen en terugreis.

Voor het ‘vervoer’ in de stad huurden we op twee dagen fietsen bij het hotel, hiervoor betaalden we 180DKK per dag, wat overeen komt met zo’n €25 euro. In totaal waren we dus €50 kwijt aan het huren van de fietsen.

Daarnaast zijn we op onze laatste dag nog met de trein naar Malmö (zweden) geweest, hiervoor betaalden we voor de heen en terugreis zo’n €50! Een bedrag wat ik het eerlijk gezegd niet waard vind.. Een dagje een andere stad ik leuk, maar Malmö vonden wij persoonlijk een minder leuke stad dan Kopenhagen.

Eten en drinken

Qua eten en drinken wordt er in Denemarken iets meer gerekend dan in Nederland. Alcohol is sowieso iets duurder, je betaalt al gauw €10 euro voor een wijntje in een restaurant.

Aangezien we alleen ontbijt bij het hotel hadden, aten we onze lunch en diners ‘buiten de deur’. De kosten hiervoor tikken toch wel het meeste aan… Een broodje bij de bakker, een hotdog bij een kraampje, ’s avonds uiteten in een restaurant, misschien ’s avonds nog een drankje op een terras?

Een kaneelbroodje bij de bakker kost zo’n 20DKK, voor een drankje op een terras waren we voor 2 (alcoholische) drankjes al 150DKK kwijt! Het eten in een restaurant kostte gemiddeld 500DKK, wat overeenkomt met ongeveer €70. Voor een koffie betaal je zo’n €5, ook wat aan de dure kant…

Activiteiten

We hebben tijdens onze citytrip 4 acitivteiten gedaan, namelijk een rondvaart vanuit Nyhavn, we zijn omhoog gelopen in de rundetaarn en een kerktoren en tot slot bezochten we paleis Amalienborg.

Voor de ronde toren (rundetaarn) betaalden we 50DKK per persoon net als voor de andere toren. Om in het paleis te mogen kijken betaalden we 210DKK voor twee personen. Die laatste vond ik vrij prijzig trouwens, vooral voor wat je uiteindelijk te zien krijgt. Wij waren in 20 minuten al weer uit het paleis…

Voor de rondvaart betaalden we ongeveer €23, een stuk goedkoper dan een bezoekje aan het paleis! En ook een stuk leuker trouwens….


Wat kostte de citytrip in totaal?

Nog even een totaal overzichtje van de kosten die wij hebben gemaakt voor deze citytrip. Voor het gemak heb ik wel alle bedragen qua etentjes afgerond op hele getallen, voor het gemak 😉

Vervoer naar het vliegveld€50
Hotel en vliegtickets€689,50
Vervoer in de stad€120
Eten en drinken€391
Activiteiten€65
Totaal€1315,50

Al met al, wederom, een best duur tripje! Na Amerika schrok ik al van de kosten, maar nu eigenlijk ook wel. Budget-proof kun je ons blijkbaar niet noemen, haha! Maar, ieder overzicht van de kosten is weer een leer voor de volgende keer, dus oooit – dan leren we het, en kunnen wij ook een reis maken die budget-proof is!

Stedentrips

Advertenties

Posted by

Hey! Mijn naam is Sandra, ik ben 22 jaar en woon in provincie Groningen. Op deze blog vindt je reisverhalen, reviews en tips!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.