6x Zien en doen op Curaçao

Afgelopen juni gingen wij naar Curaçao, ik vertelde hier al over in mijn update begin dit jaar. Waar wij eerst dachten ‘een weekje op een relatief klein eiland is wel voldoende’, dachten wij aan het eind van deze week ‘waren we maar langer gegaan!’

Vooraf hadden we al een beetje bedacht wat we wilden gaan doen en gaan bekijken op het eiland. Maar achteraf hadden we dus wel langer willen gaan, er zijn zo veel mooie stranden en snorkelplaatsen, maar ook de landhuizen zijn de moeite waard om eens te bekijken. Dat laatste is dus iets waar wij niet echt aan toe zijn gekomen – we wilden immers ook op de mooie stranden chillen in plaats van de hele dagen ‘onderweg’ te zijn.


Christoffelpark

Het Christoffelpark is met zijn 2300 hectare het grootste natuurpark van Curaçao en bestaat uit drie voormalige plantages. Het hoogtepunt van dit park is natuurlijk de 375 meter hoge Christoffelberg. Deze berg kun je beklimmen, zowel alleen als onder begeleiding van een gids. Wanneer je dit wilt doen, zorg er voor dat je vroeg in het park bent. Na tien uur ’s ochtends mag je deze route namelijk niet meer bewandelen vanwege de warmte.

Wij waren er zelf ook pas rond een uur of elf ’s ochtends. Nu hadden we ook niet echt het plan om de berg te willen beklimmen, hiervoor hadden we. geen geschikte schoenen mee. Bergbeklimmen op badslippers is natuurlijk ook niet echt een aanrader.

Aangezien wij dus later aankwamen mochten we maar een gedeelte van het park in, een autoroute met verschillende view points. Wanneer je deze route rijdt zie je de noordzijde van het park.

Naast de natuur van het park kun je ook het Savonet museum bezoeken. (Hiervoor betaal je wel apart entree, zit er dus niet standaard bij in wanneer je één van de autoroutes rijdt). In het museum ontdek je de historie van de plantages en de natuur hieromheen.

Het uitzicht vanaf één van de viewpoints.

Shete Boka

Naast Christoffelpark heb je ook nog het Shete Boka park, vertaald betekend dit 7 inhammen of 7 baaien. In deze inhammen leggen verschillend schildpadden hun eieren.

Je kunt na het betalen van de entree wandelend langs de verschillende inhammen of de autoroute volgend. Wij gingen met de auto langs alle inhammen in het park. Mede vanwege de warmte. De leukste baai om te zien vonden wij Boka Pistol, hier spat het water echt met kracht tegen de rotsen omhoog.

Je kunt bij iedere baai parkeren en na een stukje wandelen de baai zelf bekijken.

Boka Pistol

Klein Curaçao

Klein Curaçao is voor veel mensen denk ik wel bekend, een klein onbewoond eilandje voor de kust van Curaçao. Het eiland ligt op zo’n 12 kilometer van Curaçao, toch is het nog zo’n 27 kilometer varen; aangezien de meeste boottrips starten vanaf de haven bij het Spaanse Water. Op het eiland zelf is dus verder niks – er is een oude vuurtoren en aan de noordkant vind je twee aangespoelde boten. Wel heeft één van de maatschappijen die de trips aanbied wat gebouwd op het eiland, voor de personen die met hun meegaan naar het eilandje.

Voordat we weggingen hadden we dus al een boottocht geboekt via Breeze Boattrips, één van de bedrijven die een boottocht aanbied naar het onbewoonde eilandje. Als je hier naar toe wilt is vooraf boeken wel aan te raden, als je op de dag zelf besluit dat je meewilt is de kans groot dat de boot al is volgeboekt.

Hoe beviel onze dagtocht naar Klein Curaçao?

De trip zelf kost 81 euro per persoon, hiervoor krijg je dan ook een ontbijt, BBQ-lunch en drankjes. Wij vonden dit zelf redelijk prijzig, maar het eilandje zelf is wel de moeite waard om te bezoeken. Ook kun je snorkels lenen, wat heel fijn is aangezien wij zelf nog geen snorkels hadden.

Doordat het water wat ‘ruig’ was tijdens onze tocht duurde de boottocht wat lang. Eenmaal aangekomen is het de bedoeling dat je van de boot springt en zwemmend naar het strand gaat – er is immers geen haven aanwezig om in aan te meren. Op het strand wordt een doek gespannen voor een klein beetje schaduw en de tassen worden met een rubberbootje gebracht.

Eenmaal aangekomen kun je dus doen wat je wilt – snorkelen, zwemmen, de vuurtoren bekijken of gewoon chillen op het eilandje. Wij besloten eerst wat rond te wandelen en daarna te snorkelen. Voor mij was dit de eerste keer snorkelen, super gaaf in dat heldere water! En als kadootje zagen wij zelfs nog een schildpad!

Al met al is Klein Curaçao leuk om te bezoeken, houdt er wel rekening mee dat er niet bijzonder veel te doen is (vooral wanneer je niet van snorkelen houdt) en dat er weinig schaduw is. Wij waren dus ook ontzettend verbrand met onze niet-waterbestendige factor 30…

Parelwitte stranden, helderblauw water en snorkelen met schildpadden – paradijsje!

Cas Abao

Cas Abao is een leuk strand op verschillende vlakken. Je kunt er goed snorkelen, er zijn strandbedjes, er wordt gezorgd voor schaduw en daarnaast zijn er andere faciliteiten. Zoals toiletten, douches, massagesalon en een duikwinkel. Daarnaast is ook hier de mogelijkheid om wat drinken/snacks te kopen. Kortom, je kunt hier prima een dagje vertoeven!

Voor dit strand dien je wel entree te betalen en betaal je huur voor een strandbedje. Maar dit is het wel waard, je handdoekje op het strand uitspreiden ligt namelijk een stuk minder lekker. Er liggen op de meeste stranden best wat steentjes namelijk. Ook om het water in te gaan moet je op de meeste stranden ook eerst door een gedeelte met steentjes/koraal.

Paradijsje!

Porto Playa Marie

Dit strand staat niet bekend om de geweldige duikmogelijkheden, maar wel omdat er varkentjes rondlopen! En dat was dus ook de reden dat wij naar dit strand toe gingen.

Het strand bevind zich in een gebied wat voormalig een plantage was. Hier liepen de varkentjes ook rond en kwamen af en toe op het strand voor verkoeling in het water. Nadat ze erachter kwamen dat ze hier eten kregen, kwamen ze steeds vaker. Het resultaat is nu dus dat de varkentjes tussen de toeristen op het strand rondwandelen en verkoeling zoeken in het water. Zoals ik zelf eerder op internet zag, zouden er twee varkens rondlopen (Willy en Woody). Echter toen wij er waren liep er ook een kleiner, zwart varkentje bij.

Leuk om een keer te zien, en tevens ook een leuk strand om een poosje te chillen. Er is een restaurantje/barretje aanwezig en er zijn strandbedjes aanwezig. Voor de strandbedjes dien je wel te betalen, er loopt iemand rond op het strand die de betalingen hiervoor regelt.

Playa Lagun

Een wat kleiner strand in vergelijking met de bovenstaande stranden, maar wederom een mooi strand! Boven op de rotsen zie je op de foto al wat huizen staan. Maar wat niet op de foto staat, is het restaurantje wat zich ook bovenop deze rotsen bevind. Vanaf dit terras heb je een mooi zicht op het strand en het water.

Ook bij dit strand kun je weer prima snorkelen, ook is er een duikwinkeltje aanwezig. Tijdens het snorkelen of duiken heb je bij dit strand de kans om schildpadden tegen te komen! Ook op dit strand kun je (tegen betaling natuurlijk) een massage krijgen. Er zijn strandbedjes aanwezig, hier dien je net als bij de andere stranden wel voor te betalen.


Naast de bovenstaande stranden en natuurparken is er natuurlijk nog veel meer te doen op Curaçao, zoals een quad-tour of jetskieën bijvoorbeeld. Daarnaast kun je op veel verschillende plekken duiklessen nemen of onder begeleiding duiken. Ook zijn er heel wat leuke restaurantjes en barretjes bij de stranden of in Willemstad zelf. Kortom, er is genoeg te doen en te zien op Curaçao!

Ook hebben wij gezwommen met dolfijnen! Een super gave ervaring! Wat ik daar van vond, lees je binnenkort in een ander artikel, anders wordt dit wel een hele lap tekst, haha! 🙂

Posted by

Hey! Mijn naam is Sandra, ik ben 22 jaar en woon in provincie Groningen. Op deze blog vindt je reisverhalen, reviews en tips!

One thought on “6x Zien en doen op Curaçao

Laat een reactie achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.