Sunny Cars; Onze ervaring

Tijdens onze laatste vakantie op Curaçao huurden wij onze auto via SunnyCars.nl. Voor ons de eerste keer dat wij bij Sunny Cars een auto huurden, simpelweg omdat dit goedkoper uit kwam, voor de auto die wij wilden huren althans, dan bij rentalcars.

In dit artikel deel ik mijn ervaring met jullie, hoe ging het boeken? Welke garanties heb je standaard? En hoe ging het met het ophalen en wegbrengen van de auto?


De huurauto boeken

Via de TUI.nl app zag ik dat je bij het kopje ‘extra’s’ kon kiezen voor een huurauto. Je wordt dan doorgeleid naar de pagina van sunnycars.nl. Doordat wij al een reis hadden geboekt worden de datums gelijk voor je ingevuld, ideaal! Je kunt dan op de site van Sunny Cars kiezen wat voor soort auto je wilt, bijvoorbeeld small of juist fullsize.

Als je de auto hebt gekozen, kun je kiezen om deze met je creditcard te reserveren of om te betalen via IDeal. Wij kozen voor dat laatste, een paar dagen na het invullen van al onze gegevens kregen wij een mail met daarbij de betaallink. Na de betaling krijg je dan nogmaals een email met daarin de definitieve bevestiging en de voucher die je moet uitprinten en meenemen om je auto ook daadwerkelijk te kunnen ophalen.

Natuurlijk kun je ook gewoon via de site zoeken en boeken, maar in ons geval was het via de TUI app wel net zo handig.

Het jammere was wel dat je alleen een account kan aanmaken wanneer je een auto boekt. Ik sloeg deze stap namelijk in eerste instantie over, maar wilde later toch wel een account. Deze mogelijk had ik toen helaas niet meer, als ik iets had willen wijzigen had ik dit dus niet online kunnen regelen.

De huurauto zoals wij deze uitzochten op de site van Sunny Cars, een Ford Ranger.

Welke verzekeringen zitten er bij de huurprijs in?

Ook wel een belangrijk dingetje natuurlijk, welke verzekeringen zitten er bij je huurprijs in? En zijn er dan nog aanvullende verzekeringen die je los bij moet boeken?

Bij Sunny Cars krijgt iedere klant standaard een all-in verzekering bij de autohuur. Ondanks dat ze dus samenwerken met verschillende verhuurbedrijven, krijgt wel iedere klant de zelfde service.

De terugbetaling van een eventueel eigen risico, de dekking van glas-banden-bodem-dakschades en een aanvullende WA-verzekering tot € 7,5 miljoen wordt dus allemaal geregeld zonder dat je hier zelf naar hoeft te kijken.

Onze huurauto & ervaring

Wij werden van het vliegveld opgehaald door één van de medewerkers van het verhuurbedrijf waarbij wij een auto huurden (Noordstar). Aangekomen op de locatie werd alles nog even met ons doorgelopen en moesten we nog een borg/creditcardreservering betalen. Wij wisten echter niet dat we dit moesten betalen (stond wel in de kleine lettertjes van alle documenten van SunnyCars).

Beetje jammer dus, erg werd 500 USD gereserveerd van onze creditcard, wat zo’n €460 is! Hierdoor ging het limiet nog al wat omlaag en bleek onze andere creditcard bijna nergens te werken..

Verder kregen wij inderdaad niet de auto die we in eerste instantie hadden gereserveerd, natuurlijk stond erbij dat we een soortgelijke zouden kunnen krijgen, dus waren we hier wel op voorbereid. We kregen een Nissan Navara, opzich ook een prima auto. Vooraf werd al verteld dat de benzine auto niet altijd naar behoren werkte, en dit was ook zo. Af en toe ‘viel’ de meter naar beneden waardoor het leek alsof de tank helemaal leeg was. Ook de rem werkte volgens ons niet helemaal naar behoren, de ene keer moet je ontzettend lang remmen en de andere keer stond je na één keer de rem intrappen stil.

De nadelen aan deze auto hebben opzicht natuurlijk niet perse te maken met Sunny Cars zelf, de keuringen van auto’s in Curaçao zijn immers een stuk minder streng dan in Nederland. Toch verwacht ik wel dat we een degelijke en veilige auto meekrijgen tijdens een vakantie. Dus dat de verhuurmaatschappij hierin ook een rol speelt door te controleren met welke bedrijven ze samenwerken en wat voor auto’s er hier worden geleverd.

De geboekte opties (Airco, automaat en fourwheeldrive) zaten natuurlijk wel op deze auto, maar toch blijft het een beetje jammer als je dan voor je gevoel een heel andere/kleinere auto krijgt dan welke je geboekt hebt.

De uiteindelijke huurauto, een Nissan Navara.

We hadden tijdens het ophalen gelijk een tijd afgesproken voor het terugbrengen van de auto. Dit moest sowieso bij deze verhuurder omdat ze buiten de reguliere openingstijden alleen voor ons naar het bedrijf toe zouden komen. Het inleveren van de auto ging snel en gemakkelijk, er werd in en rondom de auto gekeken of we hem weer inleverden in de zelfde staat etcetera. Hierna werden we door de eigenaar weer teruggebracht naar het vliegveld.

De voordelen van huren bij Sunny Cars

  • Een auto huren zonder gebruik van je creditcard – tijdens het boeken in elk geval.
  • Altijd all-in autohuur, je hoeft dus zelf niet uit te zoeken welke aanvullende verzekeringen je nodig hebt
  • Geen verborgen of extra kosten ter plaatse
  • 24/7 is de klantenservice van Sunny Cars bereikbaar

De nadelen van Sunny Cars

  • Je kunt niet specifiek kiezen welke auto je wilt – wij kozen bijvoorbeeld voor een Ford Ranger. Bij aankomst zie je pas welke auto je écht mee gaat krijgen. Op de site wordt namelijk aangegeven dat je deze of een soortgelijke auto krijgt.
  • Je kunt alleen een account aanmaken tijdens het boeken. Ik heb hier overheen gelezen en kon dus later geen account aanmaken om mijn reservering te bekijken of eventueel te wijzigen.
  • Sunny Cars werkt samen met lokale autoverhuurders, welke ook hun eigen ‘regels’ hebben aan het verhuren van een auto. Zo kan het dus zijn dat je geen full-to-full regeling hebt, maar dat je de auto met een halfvolle tank meekrijgt. Je levert hem dan dus ook weer met ongeveer een halfvolle tank in.
  • Je hebt alsnog je creditcard nodig, op de bestuurdersnaam, om uiteindelijk de auto mee te krijgen. Hierdoor gaat het limiet van je creditcard aanzienlijk naar beneden.

Na deze ervaring en een andere ervaring bij rentalcars.com zou ik denk ik toch eerder weer voor rentalcars kiezen. Hier zie je namelijk gelijk bij welke verhuurder je je auto huurt (en kun je zien of zei de specifieke auto wel verhuren). Tevens krijg je hier meestal wél de auto zoals afgebeeld op de site.

Ik ben niet ontevreden over de service, maar ook niet super enthousiast geworden over Sunny Cars. Alles verliep prima, maar ik heb uiteindelijk toch liever dat ik van te voren weet welke auto ik mee krijg.. (Al heb je deze garantie nooit helemaal, overal kan iets misgaan natuurlijk).

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Posted by

Hey! Mijn naam is Sandra, ik ben 22 jaar en woon in provincie Groningen. Op deze blog vindt je reisverhalen, reviews en tips!

One thought on “Sunny Cars; Onze ervaring

Laat een reactie achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.