TUI fly; Onze ervaring met deze maatschappij

Onze afgelopen tripjes naar Kopenhagen en Curaçao boekten wij via TUI.nl. Omdat beide reizen ons prima zijn bevallen, kozen wij ook voor onze reis in het najaar wederom voor TUI. Echter vlogen we naar Curaçao voor het eerst met TUI fly, naar Kopenhagen vlogen we namelijk met KLM.

Of onze ervaring met TUI fly net zo goed was als de hotels en verdere service? Je leest het hieronder!


TUI fly services voor de vlucht

Wij boekten onze vlucht natuurlijk tijdens het boeken van onze gehele vakantie – we boekten namelijk een pakketreis. Maar je kunt je vlucht ook gewoon ‘los’ boeken via TUI zelf. Tijdens het boeken kun je dan kiezen voor Economy, Comfort of een Deluxe zitplaats. Ook je aantal kilo’s ruimbagage kies je tijdens het boeken (kun je ook later nog wijzigen, wij kozen namelijk eerst voor alleen handbagage).

Economy, Comfort of Deluxe?

EconomyComfortDeluxe
Beenruimte
Ruimbagage p.p.Tegen betalingTegen betaling40 kilo
Stoelreservering + online inchecken (30 dagen voor vertrek)Tegen betalingTegen betalingJa
Online inchecken (24 uur voor vertrek)JaJaJa
Eigen incheckbalie (vertrek vanuit Nederland)Ja
Fast Lane (handbagagecontrole Schiphol)Ja
Priority boardingJa
Toegang Lounge op SchipholTegen betalingTegen betalingJa
Persoonlijk Entertainment Programma**JaJaJa
Maaltijden met drankjes en snack (TUI fly: alleen van en naar verre bestemmingen)JaJaJa
Deluxe maaltijdenJa
Drankjes en snacksJa
Kussen en dekenJaJaJa
Deluxe kussen en dekenJa
Verzorgingskit (op nachtvluchten van en naar verre bestemmingen)Ja

Uiteindelijk boekten wij Economy stoelen en boekten we voor één reiziger een koffer van maximaal 20 kilo erbij. We hadden eerst bedacht om beide gewoon weer ons handbagage koffertje mee te nemen + een rugtas. Later pas kwam ik er achter dat je dus maar één stuk handbagage per persoon mee mag… Beetje jammer! Doordat we dit moesten bij boeken, kostte ons dit dus toch nog even €80 euro extra om één koffer bij te boeken! Hadden we achteraf van te voren kunnen weten als we wat beter hadden gelezen, maar ja in het enthousiasme tijdens het boeken heb ik hier niet op gelet.

Verder konden wij al 21 dagen van te voren onze stoelen kiezen en inchecken! Super relaxed, hoef je er verder niet meer om te denken en op Schiphol alleen je koffer nog even in te checken. Scheelt ook weer tijd, we waren de rij zó door.

Ook kun je nog services bij boeken via de site, bijvoorbeeld de lounge. Wij hebben dit niet gedaan, omdat dit natuurlijk ook weer extra kosten met zich meebrengt. Wij vermaken ons zonder de lounge ook wel een paar uurtjes op Schiphol. 😉

Service aan boord

Vlak na het opstijgen werd en drinken aangeboden. Wij hadden eigenlijk wel zin in een wijntje, dus vroegen om een witte en een rode wijn. Vorig jaar kon dit namelijk ook, via British Airways. En ja, ook hier konden we wel een wijntje krijgen. Ware het niet dat we hier €11 voor moesten betalen! Daar hadden we even niet op gerekend… 😉

Daarnaast zie je in het bovenstaande schema dat je op een vlucht naar een verre bestemming ook maaltijden met drankjes en snacks krijgt. Nou ja, krijgt.. Deze snack moet je dus zelf betalen.. Op de terugweg hebben wij dus zelf snacks meegenomen voor tijdens de vlucht. Niet alleen omdat we dan zeker wisten dat we een lekkere snack zouden krijgen, op een nachtvlucht krijg je namelijk bij de meeste maatschappijen een poosje niks. (Tenzij je op het ‘belletje’ drukt, dan kun je wel vragen voor iets te drinken o.i.d.)

De verdere service door de stewardessen is prima, er werd nog aangeboden dat we konden upgraden aangezien er nog stoelen beschikbaar waren. Ook wanneer je op het ‘belletje’ drukt komt er al snel een stewardess bij je.

Verder tijdens de vlucht

De vlucht zelf verliep prima en rustig. Het jammere voor ons was dat er vlak voor ons kleine en huilende kinderen zaten. Hier kan TUI fly natuurlijk niets aan doen, maar toch is het vervelend. Prima als je kindje een keer huilt maar dit was voor mijn gevoel 9 uur lang non-stop gehuil!

Ook was er meer ‘drukte’ aan boord dan tijdens onze vlucht naar Las Vegas vorig jaar. Hiermee bedoel ik dat er naast de kindjes sowieso wat meer ‘lawaai’ was en dat mensen meer leken rond te lopen. Ook bleven er meerdere keren mensen naast onze stoelen staan, om daar te gaan staan kletsen. Tip voor mezelf – betere oordopjes of koptelefoon meenemen! Zo kan ik de geluiden blokkeren in plaats van me er aan te gaan ergeren!

Opzich is TUI Fly dus een prima maatschappij. Wel zou ik de volgende keer zeker voor stoelen in de Comfort sectie kiezen, bij Economy heb je namelijk ontzettend weinig beenruimte.


Wat we nou echt van deze vlucht/services vonden? We waren eigenlijk wat negatief na de vlucht. Misschien omdat we tijdens onze vorige lange vlucht verwend zijn met veel hapjes en drankjes onderweg? Of door de over-all feeling van deze vlucht, er was meer ‘drukte’ aan boord waardoor je niet rustig een boekje kunt lezen.. Al met al waren we dus niet heel erg positief, gelukkig maakte de rest van onze vakantie dat dubbel en dwars goed!

Posted by

Hey! Mijn naam is Sandra, ik ben 22 jaar en woon in provincie Groningen. Op deze blog vindt je reisverhalen, reviews en tips!

Laat een reactie achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.