Auto huren op Curaçao – onze ervaring en tips

Zoals al te lezen was in de post over Sunny Cars huurden wij tijdens onze reis naar Curaçao een auto. Vooraf reserveerden wij deze auto al omdat we al hadden gehoord en gelezen dat dit echt handig is, mocht je het hele eiland over willen. In dit artikel dus onze tips en ervaringen voor wanneer je ook van plan bent om een auto huren op Curaçao

De wegen in Curaçao

Als je gewend bent aan onze Nederlandse wegen, dan zul je vast vinden dat de wegen in Curaçao niet zo goed onderhouden zijn. De verhuurder vertelde ons dat er eigenlijk jarenlang al niks ‘groots’ meer wordt gedaan qua wegenbouw. De wegen zijn dus nog even breed (of smal 😉 ) als ‘vroeger’. Doordat de drukte qua auto’s natuurlijk wel is toegenomen kan dit soms voor problemen zorgen.

Een snelweg zoals in Nederland kennen ze daar dus ook niet, de maximale snelheid die je mag rijden is 80km per uur.

Verkeersregels

De verkeersregels zijn niet heel anders dan in Nederland en alles wordt aangegeven doormiddel van haaientanden of borden. Dus gewoon rechts rijden en links inhalen.

Bij een T-splitsing is het wel een beetje anders, je geeft alle andere bestuurders voorrang, dus ook degene die van links komen. Bij rotondes gaat het soms ook even iets anders. Als er echter geen voorrangsbord en/of haaientanden aanwezig zijn bij een rotonde, gelden daar dezelfde regels als voor een gewoon kruispunt en hebben bestuurders van rechts voorrang. Dit betekent dat bestuurders die op de rotonde rijden, voorrang moeten verlenen aan bestuurders die de rotonde op willen rijden. 

Hoe is het om zelf te rijden op Curaçao?

Wij werden opgehaald bij het vliegveld en met een klein (oud) busje naar Noordstar gebracht, waar we de auto konden ophalen. In eerste instantie dacht ik ‘oh mijn god’ toen ik het verkeer zag. Onze chauffeur reed flink door en ook andere bestuurders deden dit. Het zag er allemaal nogal chaotisch uit.

Achteraf viel dit allemaal prima mee, de verkeersregels verschillen niet heel erg van onze verkeersregels. Wat me wel opviel was dat er bij rotondes en gelijkwaardige kruispunten het wat rommelig ging qua verkeer. Vooral omdat niet iedere rotonde dus gelijk is, soms zag je mensen midden op een rotonde stilstaan terwijl ze eigenlijk voorrang zouden hebben..

Houdt er sowieso rekening mee dat je niks in de auto laat liggen. Het schijnt vaak voor te komen dat er raampjes worden ingeslagen en dat spullen gestolen worden. Nu moet je natuurlijk eigenlijk nooit iets achterlaten in de auto, maar op Curaçao werden we hier meermaals voor gewaarschuwd.

Wat voor auto kun je het beste huren op Curaçao?

In principe kun je met iedere auto prima rondrijden op Curaçao. Wij hebben echter toch gekozen voor een wat grotere auto. Persoonlijk voelde ik me hier ook wel wat veiliger in. 😉 Omdat het soms best chaotisch en onoverzichtelijk kan zijn, vond ik het prettiger om in een wat hogere auto te rijden, zo heb je naar mijn inziens een beter overzicht op de weg.

Maar eigenlijk zou je prima met een kleinere auto kunnen rondrijden op Curaçao, we zagen vaak Kia Picanto’s of gelijkwaardige auto’s rijden. Ook in de natuurparken reden deze prima mee!

Welke extra kosten heb je naast de huurprijs?

Als het goed is heb je maar weinig kosten naast de huurprijs. Bij Sunny Cars zit de verzekering namelijk altijd bij je pakket in. Als je bij Rentalcars huurt, kun je ook kiezen voor allemaal opties wat betreft de verzekeringen.

De enige kosten die je dus naast je huurprijs hebt zijn je benzine of diesel kosten (en die liggen een stuk lager dan de Nederlandse prijzen!) en parkeerkosten. Vrijwel overal kun je gratis parkeren, behalve in het centrum van Willemstad. Daar betaal je vaak wel parkeerkosten. Wij parkeerden de auto vlak bij de ronde markt (aan de andere kant van het water), daar konden we wel gratis parkeren.


Een auto huren op Curaçao is wel echt een must in mijn ogen. Voor mensen die de hele dag op het strand willen relaxen misschien niet nodig, maar voor ons zeker wel! Wij wilden namelijk zoveel mogelijk zien in doen in de periode dat we er waren en natuurlijk verschillende stranden bezoeken.

Zorg er wel voor dat je Maps.me op je telefoon zet voor je de weg op gaat. Het schijnt dat de navigatiesystemen de kaarten van Curaçao niet in hun bestand hebben staan, daar heb je dus niks aan op het eiland!

Posted by

Hey! Mijn naam is Sandra, ik ben 22 jaar en woon in provincie Groningen. Op deze blog vindt je reisverhalen, reviews en tips!

Laat een reactie achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.